Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

iF 2023 Tasarım Ödülleri’nden Samsung’a tam 80 adet ödül birden

Samsung, 2023 yılı iF Tasarım Ödülleri’nde TV, beyaz eşya, akıllı telefon ve diğer cihazlarda ürün tasarımı ve kullanıcı deneyimi tasarımı dâhil dokuz farklı kategoride tam 80 ödüle layık görüldü. 
 

Ürün ve kullanıcı deneyimi başta olmak üzere tüm tasarım kategorilerinde toplamda 80 ödül alan Samsung, bu yılın ödül rekortmeni oldu. 
 
Samsung Electronics, Almanya merkezli dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden International Forum (iF) Tasarım Ödülleri 2023 kapsamında toplam 80 ödüle layık görüldü. 


 
1953 yılında Die Gute Industrieform e.V. adıyla kurulan iF Tasarım Ödülleri, farklılaşma ve etki gibi faktörlerin değerlendirildiği dokuz kategoride ödül dağıtıyor. 
 
Ödül kategorileri Ürün, Paketleme, İletişim, Profesyonel Konsept, İç Mimari, Mimari, Hizmet Tasarımı, Kullanıcı Deneyimi (UX) ve Kullanıcı Arayüzü (UI) olarak sıralanıyor. 
 
Ürün ve kullanıcı deneyimi başta olmak üzere tüm tasarım kategorilerinde toplam 80 ödül kazanan Samsung, bu başarısıyla bu yılki adaylar arasında ödül rekortmeni oldu.  
 
Farklı yaşam tarzları için kişiselleştirilmiş deneyimler sunan ürünler Altın Ödül kazandı 
Samsung Bespoke Infinite Line buzdolabı ve beyaz eşyaların kazandığı Altın Ödül de alınan ödüller arasında yer aldı.[1] 
 
Bespoke Infinite Line, mutfak tasarımına uyum sağlayan gömme dolap görünümüyle premium buzdolabı seçenekleri sunuyor. [2] 
 
Sade çizgileri ve doğal malzemesiyle, hem kullanım kolaylığı hem de kusursuz bir gıda saklama alanı sağlıyor. Kullanıcıların mutfaklarına değer katan Bespoke Infinite Line’ın dış bölümü, çizilmelere ve darbelere karşı daha dayanıklı premium alüminyum malzemeden üretildi. 
 
Aynı zamanda kolayca temizlenebilen yapısıyla leke ve iz tutmayan bir yüzeye sahip. Bozdolabının iç bölümüyse hem aydınlık hem de Black Metal Cooling ve Tunnel Lighting özelliklerine sahip. Bu iki özellik, buzdolabının görünümünde form ve fonksiyon bakımından zarif bir denge oluşturuyor. 
 
Ürün ve kullanıcı deneyimi gibi birçok kategoride 80 ayrı ödül  
Bespoke Infinite Line’ın aldığı Altın Ödül’ün yanı sıra Samsung’a ürün kategorisinde ödül getiren bir diğer ürün Odyssey Ark oldu. Odyssey Ark, dünyanın ilk 55-inç 1000R kavisli oyun ekranı. 
 
Hepsi bir arada temizlik istasyonuyla kablosuz dikey süpürge Bespoke Jet™ ve kullanıcılara evlerinin tasarımıyla uyumlu ve özgün bir kişiselleştirme deneyimi sunan akıllı Galaxy Z Flip4 Bespoke edisyonu da ödül alan ürünler arasında yer aldı. 
 
Samsung TV’lerin kullanıcı profiline uygun İşaret Dili Rehberi sunduğu erişilebilirlikle desteklenen kullanıcı deneyimi ve kullanıcıların Roblox metaverse platformunda Samsung ürünleriyle oyun geliştirip oynayabilecekleri simülasyon alanı Samsung Space Tycoon da tasarımda mükemmeliyet ödülünün sahibi oldu. 
 
 Samsung Electronics Kurumsal Tasarım Merkezi Başkanı TM Roh, ödüllerle ilgili açıklamasında “Yenilikçi teknolojileri tüketicilerin değişen değerleriyle bir araya getirebilen anlamlı deneyimleri tasarlayabilmek bizim önceliğimiz. 
 
Tüm ihtiyaçlara cevap verebilen tasarımlarla müşterilerimizin yaşamlarına dokunmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
[1] Kullanılabilirlik bölgeye göre farklılık gösterebilmektedir. 
[2] Buzdolabı dünya genelinde satışa sunulmuş olup, diğer ürünlerin kullanılabilirliği bölgeye göre farklılık gösterebilmektedir.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad