Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Musixen, Babalar Günü’nün popülerlerini açıkladı

320 bin aktif kullanıcısı, 15 bin kayıtlı sanatçısı, 1,7 milyon indirilme rakamı bulunan, toplamda 150 binden fazla yayına imza atan dijital müzik platformu Musixen, Babalar Günü’nün popülerlerini açıkladı. 
 

Yarattığı nitelikli içerik ve nitelikli etkileşim iklimiyle Türkiye stream müzik sektörünün önemli oyuncularından olan Musixen, Babalar Günü’nün ‘en’lerini açıkladı. 


 
Musixen’den gelen bilgiye göre; bu yıl 18 Haziran’a denk gelen Babalar Günü’nde dijital platformlar üzerinden en çok müzik dinlenen bölgeler sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana oldu. 
 
Babalar Günü’nde dijital müzik platformlarını tercih edenlerin yüzde 55’i erkek, yüzde 45’i kadın olarak saptanırken yaş dağılımında ilk sırayı 25-34 yaş aralığı, ikinci sırayı ise 35-44 yaş aralığı aldı. 
 
En yoğun katılımın 21.00 – 23.00 saatleri arasında gerçekleştiği 18 Haziran Pazar günü, en çok dinlenen müzik türlerinde başı pop müzik çekti. Halk müziği, Anadolu rock ve özgün müzik kategorilerinin de öne çıktığı Babalar Günü’nde en çok istenen müzikler ise babalar ve babalar günü için yazılmış popüler şarkılar oldu. 
 
Canlı yayınlar esnasında kullanıcıların sanal hediyeler gönderebildiği bir etkileşim algoritması olan Musixen’de bu yılın popüler hediyeleri Babalar Günü özel ikonu Benim Babam ve tespih oldu. 
 
Şampanya, Türk kahvesi ve çay da bu yıl babalara en çok gönderilen dijital hediyeler arasında yer aldı. Halihazırda 320 bin aktif kullanıcısı, 15 bin kayıtlı sanatçısı, 1,7 milyon indirilme rakamı bulunan ve toplamda 150 binin üzerinde yayına imza atan Musixen 2020 yılında sektöre adım attı. Platformun günlük yayın ortalaması 205 saatken, müzisyenler tarafından icra edilen şarkı sayısı yaklaşık 1,2 milyon. 
 
Globalleşme açılımıyla 2023 sonuna kadar Afrika ve Latin Amerika, 2024 yılında Güneybatı Asya ve Körfez ülkeleri, 2025 yılında da yüzünü Kuzey Amerika ve Avrupa’ya çeviren Musixen kullanıcılarının ülkelere göre dağılımında hali hazırda Türkiye başı çekerken Azerbaycan, Nijerya, Meksika ve Türklerin yoğun yaşadığı Avrupa ülkeleri ülkemizi takip ediyor.
 
2022 yılında 650 bin yeni install kazanarak toplamda 1,7 milyon install’a ulaşan Musixen; içinde bulunduğumuz yıl 130 bin yeni üyeye “merhaba” dedi ve 8 bin yeni müzisyenden başvuru aldı. 
 
 Yurt dışı hedef pazarlara daha kuvvetli ilk giriş ve yayılma için 4 milyon kullanıcı ile 50 binin üzerinde müzisyene ulaşmak noktasında iddialı olan Musixen, yarattığı nitelikli içerik ve nitelikli etkileşim iklimiyle Türkiye’nin adını YouTube ve Spotify gibi global devlerinin arasına yazdırmaya hazır.  
 
Musixen hakkında 
Mayıs 2020’de kurulan Musixen, bir dijital performans platformu ve müzisyen/mekan pazaryeri olarak konumlanıyor. Her türden kaliteli müzisyenin, sahne ve performans sanatçısının sesini duyurabileceği bu platform, aynı zamanda gelir elde edilebilen bir uygulama olarak da öne çıkıyor. 
 
Musixen sanatçıları canlı performanslarından gelir elde edebilirken, kullanıcılar da sevdikleri sanatçıların canlı yayınlarını izleyebiliyor, hatta istekte bulunabiliyorlar. 
 
Aynı zamanda mekan pazaryeri fonksiyonu ile de kullanıcılar mekanların bilgilerine ve programlarına ulaşabiliyor, buralardan gerçekleşecek canlı yayınları izleyebiliyor. Sadece müzik değil, sahne sanatlarının her türüne kucak açan Musixen, tüm sanatçıların ve kullanıcıların keyif alacağı bir platform olmayı amaçlıyor.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad