Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TURKSAT 6A İÇİN ÇALIŞMALAR 2014 TE BAŞLAYACAK

Bakan Ergün, TÜRKSAT 6A uydusunun proje sözleşmesinin 2014 yılında yapılarak, çalışmalara başlanacağını belirterek, uydu tasarımı, entegrasyon ve testlerinin ECSS, NASA ve uygulanabilir MIL standartlarına göre gerçekleştirileceğini söyledi. 

Milli haberleşme uydusunun 15 yıl uzayda görev yapabilecek özelliklerde geliştirileceğini anlatan Ergün, şunları kaydetti: "TÜRKSAT 6A uydusu Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Asya kıtasının büyük bir bölümünü kapsayacak. 

Hizmet ömrü 15 yıl, tasarım ömrü ise hizmet ömrünün en az bir buçuk katı olacak. Uydu yakıtı ise bu süreye göre ayarlanacak. Çağrı kapsamında uydu tasarımının en az iki fırlatma aracı ile uyumlu olması ve uzay şartlarına dayanıklı olması isteniyor. 

Uydunun müşteri kurum olan TÜRKSAT'a teslimi, yörünge testlerinin başarı ile tamamlanmasının ardından gerçekleşecek. Bu teslime kadar tasarım, entegrasyon, test, fırlatmaya gönderme, fırlatma öncesi çalışmalar, fırlatma, yörünge testleri gibi çalışmalar yüklenicinin sorumluluğunda olacak." 

Uydunun teknik özellikleri Geliştirilecek uydunun teknik özelliklerine de değinen Ergün, TÜRKSAT 6A uydusunun 16 aktif, 4 yedek Ku-bant ve 2 aktif, 1 yedek X-bant aktarıcıya sahip olacağını söyledi. 

Nihat Ergün, uydu projesi gerçekleştirmek isteyen kuruluşların 22 Kasım 2013 tarihine kadar TÜBİTAK'a başvuru yapabileceğini ifade etti. Bu tür yüksek teknolojili projelerin, Türkiye'nin prestiji açısından önemli olduğunu dile getiren Ergün, TÜBİTAK tarafından milli olarak tasarlanan gözlem uydularının yanı sıra şimdi de ülkemizin ihtiyaç duyduğu haberleşme uydusunun yerli imkanlarla geliştirilmesinin, bir eşik değerin daha aşılacağı anlamına geleceğini sözlerine ekledi.BUGÜN

Top Post Ad

Below Post Ad