Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TURKSAT FLAT ÇANAK ANTENDE SONA GELİNDİ

Çok büyük ve montajı zor olan çanak antenlere göre daha estetik ve küçük olan düz antenin prototip çalışması tamamlandı. 

İstenilen renge boyanabilen düz anten, görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak. Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, çok büyük ve montajı zor olan çanak antenlere göre daha estetik ve küçük olan düz antenin prototip çalışmasını tamamladıklarını belirterek, "Binaların ya da evlerin duvarlarına yerleştirilebilen ve istenilen renge boyanabilen düz anten, görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak" dedi. 

Gül yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) finansal desteğiyle Ar-Ge çalışması yaptıklarını belirterek, prototipi ve testleri tamamlanan antenin ticarileştirilme çalışmalarının yapılacağını söyledi. 

ÇALIŞMALAR 1,5 YILDA TAMAMLANDI 
Televizyon yayınları için Ar-Ge çalışması yapılan düz antenin prototip çalışmasının 4'ü mühendis olmak üzere 6 kişilik bir ekip tarafından 1,5 yılda tamamlandığını anlatan Gül, prototip boyutunun 35x35 santimetre olduğunu, kazancı daha yüksek yeni bir versiyonun çalışmalarına da başladıklarını kaydetti. 

Çanak antenlerin çok büyük, montajının da zor olduğunu söyleyen Gül, daha estetik ve küçük düz antende montaj sıkıntısının yaşanmayacağını belirtti. Gül, binaların ya da evlerin duvarlarına yerleştirilebilen ve istenilen renge boyanabilen düz antenin görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağını ifade etti. 
"BU ANTENDE İLERİ TEKNOLOJİ KULLANILDI" 
Düz antenlerin, sinyal bakımından diğer antenlerden hiçbir farkının olmayacağına dikkati çeken Gül, "Çanak antenlerdeki performansın aynısını düz antende de görebileceğiz. Teknolojisi farklı olan düz antenin sadece yapısı değişik. Anten üzerinde 256 tane 16x16 boyutunda küçük antencik var. Bunlardan gelen sinyal noktalarıbirleştiriliyor. Bu antende ileri teknoloji kullanıldı" diye konuştu. 

Dünyada düzlemsel antenlere doğru bir trendin olduğunu belirten Gül, özellikle araç üzeri kullanımla ilgili anten ihtiyacının olduğunu, düz antenin üretim maliyetinin düşmesiyle düz antene ilgide artış yaşanacağını söyledi. Türksat'ın üretici bir firma olmadığını dile getiren Gül, düz antenin üretimini yapacak firmalarla görüşmeler yapacaklarını anlattı. 

Gül, söz konusu üretimle ilgilenen firmalar ile anlaşıp, düz antenin lisans haklarını satacaklarını kaydetti. Tasarım ve ticarileşme haklarının verileceği firmanın, düz antenin satış fiyatını belirleyeceğini bildiren Gül, Ka-Bant uydu internet terminali için de anten çalışmalarına başlayacaklarını sözlerine ekledi. akşam

Top Post Ad

Below Post Ad