Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

MİCROSOFT LUMİA SERİSİ TARİH OLUYOR

Bir devir daha kapanıyor. Google'ın Nexus efsanesi ardından Microsoft Lumia'lara da elveda deme vakti geldi.

Bir dönemin efsanesi Nokia'nın mobil cihaz bölümünü satın alan Microsoft, o dönemden beri Lumia serilerinin de üreticisi durumunda. 

Aslında Lumia'lar özellikleri ve yapabildikleri olarak kötü telefonlar değillerdi. Ancak Android ve iOS'un Windows Phone ile arayı epey açması, hem Lumia'ların Android ve iOS'lu telefonlara yetişememesine, hem de tercih edilirliklerinin giderek azalmasına sebep oldu. 

Microsoft, Lumia'daki bu düşüşü pek çok kampanya ve indirim ile çözmeye çalışmıştı. Hatta özellikle son bir senedir Microsoft'un Lumia'lara yaptığı indirimler, kampanyalar ve fırsatların haddi hesabı yok (ülkemizde pek etkisini göremesek de Amerika ve Avrupa pazarında durum bu şekilde). 
Peki Microsoft Lumia'ları neden bu kadar seri bir şekilde elden çıkarmak istiyor? İlk başlarda piyasa analistleri Microsoft'un bu hamlesini ''yeni bir ürün serisi öncesi stokları mümkün olduğunca boşaltmak'' olarak görüyordu. 

Yani Microsoft yeni bir Lumia serisi cihaz tanıtacak, o yüzden elinde kalanları bir an önce satmaya çalışıyor. Ancak Microsoft'ta görev yapan birinin verdiği bilgilere göre Microsoft'un Lumia'ları hızlı bir şekilde elinden çıkarmasındaki amaç yeni bir Lumia serisine hazırlık değil. 

Microsoft, Lumia'ların fişini tam anlamıyla çekmiş durumda, yani artık yeni bir Lumia cihazı görmeyeceğiz. Söz konusu bilgiyi paylaşan kaynağın belirttiğine göre Microsoft, Aralık ayında Lumia cihazlarının satışını tamamen durduracak. 

Peki Microsoft için sonraki adım ne? Hatırlayacak olursanız bir süre önce Google, Microsoft'unkine benzer bir hamle yapmış ve Nexus markasının fişini çektiğini duyurmuştu. Ancak bu durum Google'ın mobil cihaz üretmeyeceği anlamını taşımıyor. Aynı şey Microsoft için de geçerli. 

Lumia'lar birkaç ay içinde tarih olacak fakat yerini elbet yeni bir mobil cihaz serisi alacak. Söz konusu mobil cihaz hakkında en ciddi beklenti ise daha önceden de sızdırılmış olan Surface Phone.Webtekno

Top Post Ad

Below Post Ad