Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

BEİN DİGİTURK SUPER LİG İHALESİNDE İDDALI

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Türkiye’ye gelerek 1.3 milyar dolara Digiturk’ü satın alan Katarlı beIN Media Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Al-Khelaif, Hürriyet’in sorularını yanıtladı. 

Aynı zamanda dünyaca ünlü Paris Saint Germain kulübünün de sahibi olan Nasser Al-Khelaif, “Türk ekonomisine güveniyoruz. Yatırıma devam edeceğiz. Digiturk, beIN grubunun bugüne kadar yaptığı en büyük alım. 

Vizyonumuz ve hedeflerimiz uzun vadeli olduğundan, kısa süreli dalgalanmalardan zarar görmeyecektir” dedi. Son dönemlerde Avrupa futbolu başta olmak üzere birçok ligde aktif rol alıyorsunuz. 

beIN Media Group hakkında bilgi verir misiniz? 
- Spor ve eğlence alanında faaliyet gösteren global bir medya grubuyuz. 2003 yılında Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde tek kanallı bir spor yayın ağı olarak yola çıktık. beIN an itibariyle beş kıtada, 41 ülkede faaliyet gösteriyor. Dünya genelinde 60 milyonu aşkın abonemiz bulunuyor. 

Türkiye ve Digiturk satın alımı, grubunuz açısından nasıl bir öneme sahip? 
 - Türkiye’nin, asıl çıkış pazarımız olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin yanı sıra Avrupa’ya da komşu olması, faaliyetlerimize doğal bir genişleme alanı kazandırıyor. Öte yandan, Türkiye’nin büyüme potansiyeline güvenimiz tam. 

Türkiye, büyüyen bir ekonomiye sahip. yatırıma devamTürk ekonomisini ve finans piyasalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Digiturk yatırımını Türk ekonomisi çerçevesinde ele alabilir misiniz?

- Türkiye ekonomisi dalgalanmalar yaşıyor fakat ülkenin ve ekonomisinin gücüne ve büyümesine her zamankinden daha fazla güveniyoruz. Yatırımımız da bunun ispatıdır. Aslında, Digiturk, beIN grubunun bugüne kadar yaptığı en büyük alım. Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz. 
KENDİMİZE GÜVENİYORUZ 
Önümüzdeki aylarda açıklanması planlanan Türkiye Süper Ligi yayın ihalesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Digiturk’ün futbol ve spor yatırımları konusunda nasıl bir yol çizilecek? - Elbette ihaleyi yakından takip ediyoruz. 

Türkiye ligi Digiturk ve aboneleri için son derece önemli. beIN böyle konularda büyük tecrübe sahibi bir şirket. Uluslararası liglerin birçok ülkedeki yayın hakkına sahip olmanın yanı sıra; İspanya ve Fransa gibi futbol açısından önemli ülkelerdeki yerel liglerin de yayın hakkına sahibiz. 

La Liga, Seria A, Ligue 1 ve Şampiyonlar Ligi gibi yayınladığımız diğer tüm liglerde bu taahhüdümüzü yerine getirmeyi başardık. Teknoloji ve prodüksiyona yaptığımız yatırımla ligi, faaliyet gösterdiğimiz diğer tüm coğrafyalarda olduğu gibi, yeni bir seviyeye taşıyacağız. 

Futbol yayıncılığı ihalesini kazanamazsanız ne yapacaksınız? 
 - Digiturk üyelerinin yarısı Lig TV abonesi. Dediğim gibi, sahip olduğumuz yayın haklarını yenileyeceğimize güvenimiz tam. Digiturk bu alanda her zaman başarılı olmuş bir kuruluş. Digiturk’ün adını değiştirecek misiniz? 
 - Bu soruyu yanıtlayabilmek için henüz çok erken. Abonelerimizin ve tüm paydaşlarımızın görüşlerini almamız gerekiyor. 

FRANSA VE ABD’DEN SORUMLU CEO’YU ATADI DIgIturk’teki yönetim değişikliği hakkında bilgi verir misiniz? - Şu anda beIN Media Group’un CEO Vekili pozisyonunda bulunan Yousef Al-Obaidly Digiturk’e CEO olarak atandı. 

Bu, zorlu bir pozisyon. Bu yüzden, Digiturk’ün yönetimini 14 yıldan uzun bir süredir grup içerisinde aldığı farklı görevlerde benimle çalışmış olan, en yakın yöneticime emanet etmeyi tercih ettim. Al-Obaidly, aynı zamanda beIN Sports Fransa ve ABD’nin Yönetim Kurulu Başkanı. 

TÜRKİYE’DE KULÜP ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUM 
Siz aynı zamanda Paris Saint Germain kulübünün sahibisiniz. Türk futbol endüstrisi giderek büyüyor. Türkiye’de bir futbol kulübü satın almayı düşünüyor musunuz? 

 - Hayır, Türkiye’de bir futbol kulübüne yatırım yapma yönünde bir planımız yok. Bildiğiniz gibi Paris Saint-Germain takımının başkanıyım ve size bir futbol kulübü yönetmenin yeterince yoğun bir iş olduğunu ilk elden söyleyebilirim. Dolayısıyla, Avrupa’da başka bir spor kulübü satın almayı planlamıyoruz.hürriyet
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad