Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

SPACEX UZAYA GÖNDERECEĞI 4 BIN 425 UYDUYLA INTERNET SAĞLAYACAK

Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX şirketi uzaya göndereceği 4 binden fazla uyduyla dünyaya internet hizmeti vermek için ABD'de lisans başvurusu yaptı. 

Mars'ta koloni kurmak planını açıklayan uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX şirketi uzaya ilişkin yeni planını açıkladı. ABD'deki İletişim Komisyonu'na başvuru yapan SpaceX yetkilileri uzaya 4 bin 425 uydu göndermek için izin istedi. 

Tesla Motors'un da kurucusu olan Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi dünyanın yörüngesine yerleştireceği uydularla uzaydan internet hizmeti vermeyi amaçlıyor. 

Güneş enerjisiyle çalışacak olan uydularla ilgili açıklama yapan şirket, "Bu proje sayesinde dünyanın her yerinde her zaman internet erişimi olacak" ifadelerini kullandı. 

Elon Musk daha önce de Mars'ta koloni kurmak istediğini ve 10 yıl içerisinde 200 bin dolar bilet ücretiyle isteyen herkesi uzaya götüreceklerini söylemişti. 

Çalışmalarına başlayan şirketin onay alması durumunda deneme uydularını 2017'de uzaya göndereceği açıklandı. Ancak projenin tamamıyla hizmete girmesi 10 yıla yakın sürecek ve en az 10 milyar dolara mal olacak. 

Daha önce de Intelsat, SES, Telesat ve Boeing gibi şirketler benzer hizmetleri vereceklerini açıklamıştı. Dünyanın etrafına belirli aralıklarla yerleştirilecek olan uyduların proje tamamlandığında yerkürenin tamamına internet sağlaması hedefleniyor. 

 Dünyanın etrafına belirli aralıklarla yerleştirilecek olan uyduların proje tamamlandığında yerkürenin tamamına internet sağlaması hedefleniyor. Projeyi geçen sene açıklayan Elon Musk, "Daha önce konuşulmuş bütün projelerden çok daha büyük" demişti. 

Projede ilk uygulama bölgesi olarak Amerika'nın seçileceği ve fırlatılacak 800 uyduyla bölgenin internet kalitesinin artırılacağı belirtildi. SpaceX bu projeyi gerçekleştirebilirse şirket tarafından uzaya gönderilen uydular şu anda var olan bütün uyduların sayısından fazla olacak. 

SpaceX firmasının Eylül ayında uzaya fırlatmaya çalıştığı 62 milyon dolara mal olan Falcon 9 roketi fırlatmadan kısa bir süre sonra patlamıştı. Falcon 9'la birlikte üzerinde taşıdığı 200 milyon dolarlık İsrail'e air bir iletişim uydusu da patlamıştı.ntv

Top Post Ad

Below Post Ad