Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Renk Körlüğü Olanlar Samsung QLED TV’lerde Gerçek Renkleri Görebilecek

Tüm Samsung QLED TV’lerle uyumlu olan SeeColors uygulaması, Renk Körlüğü sorunu olanların kendilerine özel ekran ayarları sayesinde gerçek renklerin keyfini çıkarmasına imkân sağlıyor. 

Samsung Electronics bugün tüm QLED TV’ler ile uyumlu SeeColors uygulamasını duyurdu. SeeColors uygulaması, renk körlüğü rahatsızlığı bulunan kişilerin kendi göz kusurlarına tanı koymalarına yardımcı oluyor. 

%100 renk yoğunluğu sunan QLED TV’ler bu kişisel tanılama sonuçlarına göre ekrandaki renk ayarlarını düzenleyerek renk körlüğü sorunu bulunan izleyicilerin gerçek renklerle seyir keyfi yaşamasını sağlıyor. 

Samsung Electronics Görsel Teknolojilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hteongnam Kim, "Samsung olarak insanların günlük yaşamını teknoloji ve yenilikler yoluyla daha akıllı ve pratik hale getirmeye adanmış bir şirketiz. 
Son teknolojilerin ve ekranların yardımıyla kullanıcılara dünyanın en büyük optik güçlüklerinden birinin çözümünü sunan QLED TV SeeColors uygulaması bu misyonun en güzel ifadesidir" dedi. 

Dünya üzerinde yaklaşık 300 milyon insan renk körlüğü sorunundan şikâyetçi. Avrupa ve Kuzey Amerika'da gerçekleştirilen bir araştırmaya göre bu, erkeklerin %8'ini, kadınların ise yaklaşık %1'ini etkileyen bir sorun*. 

Ancak renk körlüğü bulunan insanların büyük bir çoğunluğu hastalıklarından ve bu hastalığın onların yaşamı üzerindeki etkisinden habersiz. 

SeeColors uygulaması sayesinde kullanıcılar, renk körlüğü sorunlarının tipini ve seviyesini tespit edip QLED TV ekranlarını tümüyle kendi durumlarına uygun bir şekilde yeniden ayarlayabilecekler. 

Samsung Electronics, renk körlüğü tanılamasında kolay, kesin bir yöntem sunmak ve Colorlite Testini (C-Testi) TV ve mobil cihazlara uyarlamak üzere Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi Mekatronik, Optik ve Mekanik Mühendisliği bölümünü yöneten Profesör Klara Wenzel ile ortak bir çalışma yürüttü. 

Profesör Wenzel'in geliştirdiği C-Testi, renk körlüğü seviyesini tespit etmek için renk filtrelerinden ve matematik modellemeden yararlanan bir dijital tanılama yöntemi. 
C-Testinin SeeColors uygulamasına uyarlanması, herkesin dünyayı tam renginde görebilmesine imkân veren basit ve güçlü bir çözümle sonuçlandı. Kullanıcılar SeeColors uygulamasını Smart TV Uygulama Mağazası’ndan indirilebiliyorlar. 

Ayrıca tanılama uygulamasını Google Play'den ve Samsung Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+, S7, S7 Edge ve S8 modelleri için Galaxy App mağazasından da edinebiliyorlar. 

Galaxy serisi akıllı telefonlar QLED TV'ye bağladığında TV’nin renk ayarları tanılama sonuçlarına göre otomatik olarak ayarlanıyor. 

SeeColors uygulaması, renk körlüğü bulunan insanlara uygun mercekler üretmek konusunda 20 yıllık bilimsel araştırma deneyimine sahip bir Macar teknoloji firması olan Colorlite® ile yapılan işbirliği sonucu ortaya çıktı. Colorlite® teknolojisi, SeeColors uygulaması sayesinde TV'ler ve akıllı telefonlar üzerinde ilk kez uygulanmış oldu. 

Samsung Electronics yenilikçi ürünlerle geniş kesimlerin ihtiyaçlarına çözümler üretme amacına sıkı sıkıya bağlı olmaya devam ediyor ve bu çabaları 2015, 2016, 2017 ve 2018 CES İnovasyon ödülleriyle dünya ölçeğinde kabul görüyor. 

*Fletcher, R. & Voke, J. (1985) tarafından yapılan hesaplamaya göre. Renk Körlüğü: temelleri, tanılanması ve yönetimi. Adam Hilger, Bristol.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad