Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Samsung micro LED televizyonlar geliyor

Geleceğin önemli ekran teknolojileri arasında gösterilen micro LED yavaş yavaş ilk prototiplerde boy göstermeye başladı. Samsung’un yakın zamanda bir micro LED televizyon tanıtması bekleniyor. 

CES 2018 fuarına artık sayılı günler kala teknoloji devlerinin önemli kozları da birer birer ortaya çıkmaya başladı. Samsung son dönemin yükselen trendlerinden micro LED teknolojisini kullanan bir televizyon tanıtmayı planlıyor.  

Micro LED nedir? 
Apple, Samsung gibi üreticilerin büyük ilgi gösterdiği micro LED ekranların görüntüleme endüstrisini derinden etkilemesi bekleniyor. 

Micro LED teknolojisi mikroskopik derecede küçük yani yaklaşık 100 mikrometre boyutundaki LED’leri ifade ediyor. Her bir pikseli oluşturan micro LED’ler yüksek enerji verimliliğine ve uzun ömre sahip. Ayrıca parlaklık açısından da OLED teknolojisinden oldukça ileride ve yanma problemi yaşanmıyor. 


Micro LED ekranların yakın gelecekte OLED ekranlardan daha popüler olacağına inanılıyor. Her yeni teknolojide olduğu gibi micro LED teknolojisinin de önünde üretim engelleri var. Henüz verimli olarak hacimli üretim yapılabilecek seviyede değil. 

Ayrıca micro LED kontrolcülerinin de şimdilik büyük boyutları ele alabilecek kapasitede olduğu, mobil cihazlar için küçültülmesinin de zaman alacağı belirtiliyor. Bu bakımdan halen deneme aşamaları devam ediyor. Sony, Apple ve Samsung bu konuda prototip seviyesine ulaşmış durumda. 

Samsung micro LED 
Samsung bir süredir micro LED ekran teknolojileri üzerinde çalışmalar yapıyor. Hatta sektörün usta bir ismini satın almak için yoğun çaba sarf ettiği de gelen bilgiler arasında. Yaz aylarında duyurulan 10 metre genişliğe sahip sinema LED ekranda ilk kez micro LED teknolojisi kullanıldı. 

Samsung şimdi CES 2018 fuarında bir televizyon duyurmayı planlıyor. 150 inç boyutunda olacak 4K akıllı televizyon daha çok lüks ev sinema sistemlerini hedefliyor. Firma duyuru ile micro LED teknolojisindeki ilerlemesini de göstermiş olacak. 

Üretim konusundaki sıkıntıların devam etmesi nedeniyle yeni televizyon hemen piyasaya sürülemeyecek. Samsung’un gelecek yılın ikinci yarısında üretimi dengelemeyi ve bir miktar televizyonu piyasaya sürmeyi planladığı konuşuluyor. Eğer işler yolunda giderse 2019 yılında daha çok micro LED televizyon görebileceğiz.  

Hayal kırıklığı 
 Samsung’un özellikle son dönemde tüketiciye sunduğu SUHD ve QLED gibi teknolojilerin çok ilgi görmediği ifade ediliyor. Bu yüzden firma televizyon pazarının hâkimi olsa da üst seviye segmentte Sony ve LG’nin gerisinde kalıyor. 

Micro LED teknolojisinin avantajı ile Samsung’un üst seviye pazarda yeniden yükselişe geçmek istediği konuşuluyor.donanimhaber.

Top Post Ad

Below Post Ad