Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

2018 Samsung QLED TV Serisi tanıtıldı

Samsung, New York’ta gerçekleştirilen etkinlikte, 2018 model yeni TV’lerini tanıttı. 

New York’taki tarihi Amerikan Borsası binasında gerçekleşen lansmanda, 2018 model yeni televizyon serisi bizlere tanıtıldı. Yapay zeka ve 8K çözünürlüğün konuşulduğu lansmanda duyurulan TV’lerin özelliklerini 2018 Samsung QLED TV modelleri neler sunuyor? 

Etkinlikte Samsung, amiral gemisi QLED TV modellerindeki özelliklerin yanı sıra genişleyen, Premium UHD, UHD ve Ultra Büyük Ekran TV serilerindeki güncellemeleri paylaştı. 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsung Electronics Ses ve Görüntü Bölümü Başkanı JongHee Han, “2018 yılı televizyon serimiz, mekanlarının estetiğine dikkat eden günümüz tüketicisi için tasarlanmış en yenilikçi ve sofistike ürünlerimize ev sahipliği yapıyor. 


Tüketicilere televizyonlarının keyfini, evin neresinde ve nasıl çıkaracakları konusunda karar verme özgürlüğü getiren yeni TV serimizi sunmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Samsung 2018 model TV serisinde öne çıkan özellikler 
Samsung, düzenlenen etkinlikte 2 önemli işbirliğini de duyurdu ve iş ortaklarını da sahneye davet etti. 

Yeni QLED TV serisinin lansmanında sahneyi Xbox ve The New York Times’dan yöneticileriyle paylaştı. Xbox Başkan Yardımcısı Mike Nichols, Samsung ile birlikte oyun içerik ekosistemini geliştirmede gösterdikleri ortak kararlılığı aktarırken; Samsung ile yeni iş birliğini duyuran The New York Times Şirket Başkanı ve CEO’su Mark Thompson ise “QLED TV’nin Ortam Modu (Ambient Mode), The Times’ın rakipsiz ve derinlemesine olan yazılı ve görsel haberciliğini izleyicilere yaşatmak için heyecan verici bir yenilik sunuyor” açıklamasında bulundu.  

Ortam Modu/ Ambient Mode 
Yeni TV serisinin evin tasarımıyla bütünleşmesini sağlayan Ortam Modu (Ambient Modu), kullanıcıların televizyonu izlemediği anlarda ekran daha fazla istifade etmek için oluşturuldu. 

 Trafik, hava durumu ve haberler de dahil olmak üzere ekranda çok sayıda bilgiyi sunabilen Ortam Modu, televizyonu evin bilgi merkezine dönüştürerek kullanım alanını genişletiyor. Ortam Modu ayrıca, TV’nin monte edildiği duvardaki rengi veya deseni algılıyor ve dekorla uyumlu, transparan görünümlü ve şık bir ekran sunuyor. 

Görünmez İncelikte Bağlantı 
Yeni Samsung 2018 QLED TV serisinin sahip olduğu görünmez incelikte bağlantı kablosu (Invisible One Connection) güç ve AV data aktarımlarını tek bir bağlantıda buluşturuyor. 15 metreye kadar uzunlukta sunulabilen bu kablo televizyonu, veri ve güç kaynaklarının hemen yanında konumlandırmaktan kurtarıyor.  

Bixby özelliğine sahip Akıllı TV 
SmartThings uygulamasıyla çalışan kolay kurulum özelliği, yeni TV kurulumunda harcanan süreyi büyük oranda azaltıyor. Yeni “Universal Guide” (Bütünleşik Rehber) özelliği ise sezgisel menüsü sayesinde kullanıcıların online içerik servisleri ile TV kanalları arasında hızlı dolaşım yapabilmesini sağlıyor. 

Samsung’un yapay zeka platformu Bixby sayesinde de kullanıcılar sesli kontrolle sevdikleri TV Showlarını hemen izlemeye başlayabiliyor veya uyumlu cihazlar için kontrol sağlayabiliyorlar. Ama bu servisin Türkçe olarak ülkemizde kullanılması mümkün değil. 

Direct Full Array Q9F ve Q8F QLED TV’lerde özel olarak Direkt Arka Aydınlatma (Direct Full Array-DFA) kontrast teknolojisi bulunuyor. Bu teknolojide, hassas olarak kontrol edilen LED’lerin etkileyici yapısı, ekranda görüntülenen tüm görüntülerde bozulmamış kontrast sağlıyor.SHİFTDELETE
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad