Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Samsung'un QLED TV’leri Akıllı Ekran Dönemini Başlatıyor

TV'nin bir eğlence cihazı olmaktan çıkarak akıllı TV'ye dönüşümüne öncülük eden Samsung, şimdi yeni akıllı TV'leri ile ileriye doğru bir yeni "akıllı" adım daha atıyor. 

Ana akım televizyonların piyasaya sürülmesinin üzerinden daha bir yüzyıl geçmemişken bu televizyonların temelini oluşturan teknoloji inanılmaz bir ilerleme kaydetti. 

Büyük düğmeler, antenler ve devasa büyüklüğüne rağmen bununla orantısız küçük bir ekrandan oluşan ağır bir kutu olarak yolculuğuna başlayan televizyon, yıllar içinde hızla bambaşka bir çehreye büründü. 


Ekran büyürken kumanda paneli küçüldü, görüntüler berraklaştı, ses kalitesi hızla iyileşti. Ancak yıllar içinde sağlanan bu hızlı gelişmeye rağmen TV'nin son on yıl içindeki gelişimi ve 2008 yılında Akıllı TV'nin kullanıcıların hizmetine sunulması gerçek anlamda bir sıçrama anlamına geliyor. Akıllı TV fenomeni bundan on yıl önce Samsung’un Pavv Bordeaux TV 750 modeliyle hayatlarımıza girdi. 

Bu, şimdiye kadar yapılmış olan ilk akıllı TV cihazıydı ve internete ve USB cihazlarına kolayca bağlanan içerik odaklı TV cihazlarının doğuşunu simgeliyordu. Akıllı TV hareketine öncülük eden bu yenilikle birlikte Samsung da küresel TV piyasasına sonraki 11 yıl boyunca öncülük edecek durdurulamaz bir güce dönüştü. 

Samsung'un ilk akıllı televizyonları o zaman için devrim niteliği taşıyan inanılmaz özelliklerle birlikte geliyor ve kullanıcılara haberleri, hava durumunu ve diğer çevrimiçi bilgileri gerçek zamanlı olarak kontrol etmekten USB sürücüsüne veya PC bağlantı portuyla bilgisayardaki bilgilere erişime kadar büyük olanaklar sunuyordu. 

Bu özellikler televizyon kavramını da yeniden tanımladı ve bir TV cihazının sunduğu içeriği ve işlevleri akıl almayacak ölçüde ileriye taşıdı. Akıllı özelliklerin her geçen yıl hızlanarak zenginleşmesi sayesinde sonraki yıllarda Samsung'un Akıllı TV’leri de görülmemiş bir dönüşüme uğradı. 

Çok kısa süre içinde kullanıcılar TV cihazları üzerinden fotoğraflarını ve videolarını paylaşabilir, doğrudan TV cihazları üzerinden uygulama ve içerik arayıp indirebilir, PC ve diğer aygıtlarına kablosuz olarak erişebilir, İzle-Öde içeriklerine erişebilir ve hatta TV'lerine sesle veya hareketle kumanda edebilir hale gelmişti. 

Yalnızca on yıl önceki TV cihazlarıyla karşılaştırıldığında bile Samsung'un Akıllı TV’leri geleceğin teknolojisini temsil ediyor, akıllı işlevleri yeni baştan kurguluyor ve izleme deneyimini öncekinden daha basit ve akıllı hale getiren özellikler sunuyordu. 

2018 model yeni Samsung QLED TV ise bu dönüşümü çok daha ileriye taşıyor. Bu yılın modelleri TV cihazlarını çok daha akıllı ve kullanıcının yaşam tarzıyla uyumlu hale getiren yepyeni gelişmeler sayesinde QLED yeniliğini ve marifetlerini yeni zirvelere taşıyor. 

Televizyonu kontrol etmek ve diğer cihazlarla senkronize etmek için daha basit bir yol sunan Samsung'un IoT platformu SmartThings ile donatılan yeni QLED TV’ler; kullanım, izleme deneyimi ve tasarım konularındaki beklentileri yeni baştan tanımlıyor. 

Ayrıca TV Direct Full Array ve Ambiyans Modu gibi yeni özellikleriyle daha iyi görüntü kalitesine, sezgisel kumanda kolaylığına ve pürüzsüz bir tasarıma da sahipler. 

TV kavramını bir daha geri dönülmeyecek şekilde dönüştüren Akıllı TV yenilikleriyle geçen on yılın ardından Samsung Akıllı TV’lerini yeni ve eşsiz teknolojik özelliklerle güçlendirmeye devam ediyor. Yola çıktığı günden bu yana ilkler ve en iyilerden oluşan zengin bir ürünler ekosistemi yaratmasıyla bilinen Samsung şimdi akıllı ekran dönemine girerek ileriye doğru bir "Akıllı" adım daha atıyor. 

Her açıdan izleme deneyimini en üst seviyeye çıkaran gelişmiş bağlantı ve kullanım kolaylığı özellikleriyle Samsung'un 2018 model QLED TV’leri TV sektöründe son 10 yılda gerçekleşen yeniliklerin etkileyici bir sembolü olarak öne çıkıyor.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad