Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Netflix ve BBC One, Dracula için güçlerini birleştiriyor!

Dracula için harekete geçen BBC, ödül rekorları kıran Sherlock’un yaratıcılarıyla anlaştı. 


Hartswood Films’in prodüktörlüğünü üstlendiği Dracula, BBC One ve Netflix ortak yapımı olacak. 

Steven Moffat ve Mark Gatiss’in, Bram Stoker’ın klasik eserinden esinlenerek yazdığı mini dizi 90 dakikalık 3 bölümden oluşuyor. 

1897 yılının Transilvanyası'nda, kana susamış Kont’un Viktorya dönemi Londrası'na karşı planlarını izleyeceğimiz Dracula, önceki versiyonlarında gördüğümüz karanlık dünyayı bize yeniden tanıtacak. 
Dizinin İngiltere’deki gösterimini BBC One üstlenecek; İngiltere haricindeki gösterimleri ise Netflix üzerinden gerçekleştirilecek. Hartswood Films için Netflix ile anlaşan BBC Studios Distribution, yapımın uluslararası dağıtımcısı olacak. 

Dizinin yaratıcıları ve aynı zamanda hem yazarlığını hem prodüktörlüğünü üstlenen Steven Moffat ve Mark Gatiss, konuyla ilgili şunları söyledi: “Yıllardır büyük kötülük temasını işleyen sayısız hikaye gördük. Dracula’yı bunlardan ayıran, Bram Storker’ın bu kötülüğü temsil eden bir kahraman yaratması.”

 BBC İçerik Direktörü Charlotte Moore, iş birliği konusunda şöyle dedi: “Steven Moffat ve Mark Gatiss dahi bir ikili. Dracula, BBC One için unutulmaz bir televizyon yapımı olacak.” BBC Drama Yöneticisi Piers Wenger: “Steven ve Mark’ın Dracula konusundaki ustaca vizyonları, zekice olduğu kadar korkutucu da. 

Bu ikilinin yetenekli ellerinden çıkan Dracula ile fanlar, Bram Stoker’ın eserini en baştan tecrübe edecekler. Başka bir ikonik İngiliz yapımı için Hartswood Films ve Steven-Mark ikilisiyle yaptığımız iş birliği için çok heyecanlıyız.” 

Netflix’in İçerik Satınalma bölümünün başında bulunan Larry Tanz: “Steven Moffat ve Mark Gatiss’in muhteşem hikaye tekniklerini, dünyanın dört bir yanındaki üyelerimize göstermek için sabırsızlanıyoruz.

Ayrıca, BBC ile bir başka dizi için iş birliği yapmaya çok istekliyiz. Hartswood Films ekibinden Baş Yapımcı Sue Vertue: "BBC’ye geri döndüğümüz için çok heyecanlıyız, ayrıca Dracula için Netflix’in de projeye katılması bizi çok mutlu etti. 

Taze kan gibisi yok!” Steven Moffat ve Mark Gatiss tarafından yazılan; prodüktörlüğünü Mark Gatiss, Steven Moffat, Sue Vertue, Ben Irving ve Larry Tanz’ın üstlendiği Dracula’nın yayın hakları, BBC İçerik Direktörü Charlotte Moore ve BBC Drama Yöneticisi Piers Wenger’a ait.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad