Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TRT World’ün ‘Daily News Brief’ Uygulaması Arçelik’in Akıllı Asistanı Asista’da!

TRT World’ün takipçilerine özel geliştirdiği ve her hafta içi gündemi özetleyen hizmeti Daily News Brief, Arçelik’in geliştirdiği ve Türkiye’de otelcilik sektöründe de ilk olarak kullanılmaya başlanan Akıllı Asistan’ı Asista’da yer almaya başladı. 

Otellerin yanı sıra bireysel kullanıcıların da tercih ettiği dünyanın ilk Türkçe akıllı asistanı Asista, hava ve trafik durumu, sesli hikayeler, interaktif yemek tarifleri ve gündemdeki gelişmeler gibi pek çok içeriğe erişimi Türkçe olarak kullanıcılarına sunan ilk ürün olma özelliğini de taşıyor. 

TRT World Dijital Departmanı Direktörü Riyaad Minty ise uygulamayla ilgili; “TRT World olarak Arcelik Asista’nınn bu lansmanın bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. Bağlı ev cihazları giderek artan şekilde günlük deneyimimizin bir parçası haline geliyor. 

Daily News Brief'de, takipçilerimizin ses içerikleri aracılığıyla tercih ettikleri platformlarda haberlerimize erişme stratejimizin bir parçası.” açıklamasını yaptı. 


Mayıs 2018’de Arçelik ile imzalanan anlaşmayı takip eden iş birliği ile erişim alanlarını geliştirmek için çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten TRT World Global, Dijital ve Uydu Dağıtımı İş Ortaklıkları Başkanı Furkan Han, konuyu hakkında bir açıklama yaptı. 

‘’Arçelik’in TRT World’de yer alan gündem haberlerini Asista hizmetiyle ev ve otel kullanıcılarıyla buluşturması TRT World’ün dağıtım çalışmalarına güzel bir katkı sağladı. 

Kanalımızın odak noktası "insan" olan içeriğinin daha fazla kişiye ulaştırılarak farkındalığın artırılması ve uluslararası habercilik anlayışımızla oluşturulan içeriğimizle Asista hizmetinin çeşitlendirilmesinden dolayı oldukça mutluyuz.’’ dedi. 

TRT World’ün dijital ekibinin hafta içi her güne özel gündemdeki olayları derleyerek 3 dakikaya sığdırdığı ve seslendirme profesyonelleri tarafından okunan Daily News Brief, 2 yıldır ücretsiz olarak kullanıcıları ile buluşuyor. 

Uygulama ayrıca iOS ve Android cihazlarındaki podcast uygulamaları üzerinden ücretsiz olarak takip de edilebiliyor. Türkiye’nin İngilizce yayın yapan uluslararası haber platformu olarak 2015 yılında kurulan TRT World, yayın ağını genişleterek Dünyanın tüm kıtalarında 190 ülkede 1,5 milyardan fazla izleyiciye ulaşıyor. 

Genişleyen küresel izleyici kitlesiyle TRT World, uluslararası haber yayıncılığına ve haberin dijitalleşmesine yeni bakış açıları getirmeyi sürdürüyor.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad