Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Türksat 5A yıl sonuna doğru fırlatılacak

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hâlihazırda 3 haberleşme uydusunun faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B’nin 118 ülkede 3 milyar kişiye yayıncılık hizmeti verilebilme imkânı sağladığına dikkat çekti.



 Üretimi tamamlanan Türksat 5A’nın yılsonuna doğru uzaya fırlatılacağı bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: 

Türksat 5B’yi de önümüzdeki yıl uzaya gönderiyoruz. İlk yerli haberleşme uydumuz olacak Türksat 6A’nın tasarımı tamamlandı, mühendislik çalışmaları sürüyor. 

İnşallah bunu da 2022 yılında uzaya göndermeyi planlıyoruz. Böylece Türkiye, Dünya’da haberleşme uydusu üretebilen 10 ülkeden biri hâline gelmiş olacaktır. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda gerçekleştirilen Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin açılış törenine 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ile çok sayıda davetli katıldı.turksat

Top Post Ad

Below Post Ad