Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

BBC Earth’ten 6 yepyeni belgesel!

BBC Earth, Temmuz ayında yepyeni altı belgeseli ekrana getiriyor. 

Temmuz ayının sıcağında “Sıfırın Altında Yaşam – Kanada” belgeseli ile kutuplara gidebilir, Joannna Lumley ile Gizemli Karayipler eşliğinde Havana'dan Haiti'ye olağanüstü bir sahil şeridinde gezinebilirsiniz. 

“Yer Altı Dünyaları” ve “Tutankamon: Hayatı, Ölümü ve Mirası” belgeselleri ise tarih ve gizem meraklıları için keyifli bir seyir sunuyor. 

Doğaya ve hayvanlar aleminin merak edilen yönleri ise “Primatlar” ve “Hayvan Efsaneleri” belgeselleri ile BBC Earth ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor. 

Yer Altı Dünyaları: 

Cebelitarık Boğazı’ndaki gizli mağaraları keşfetmeye hazır mısınız? (1X4) İnsan emeğinin inanılmaz örneklerinin ekrana getirildiği Yer Altı Dünyaları belgeseli insanların neyi, nerede, nasıl ve neden inşa ettiklerini keşfediyor. 



Belgeselin ilk bölümü Cebelitarık'taki gizli mağaralara ve tünellere odaklanıyor. Bir başka bölümde ise İsveç'in yeraltı mekanlarına olan tutkusu ve ülkenin 65.000 nükleer sığınak kazarak kendini korumak için nasıl olağanüstü önlemler aldığı anlatılıyor. 


Yapım, 6 Temmuz Pazartesi günü saat 22:00’de 1. Sezonu ile BBC Earth ekranlarında seyircisiyle buluşacak.  

Primatlar (1X3) 
 Gezegenimizin en olağanüstü ve şaşırtıcı primatları, 300'den fazla türüyle ekranlarınıza geliyor. Devasa gorillerden, parmak boyundaki lemurlara kadar muazzam çeşitlilikteki biçim ve boyutlarının yanı sıra beslenme tarzları da farklı olan primatlar, tüm hayvanlar arasında en büyük beyine sahipler. Aletler kullanan, kendi kendilerini tedavi eden, avlanan, yüzen ve uçan primatlar, mükemmel ebeveyndirler, uzun süreli ilişkiler kurar ve hatta âşık oluyorlar. 

Yapılan yeni bir keşif, kendi kültürlerini de yarattıklarını ileri sürüyor. Himalaya eteklerinden en ücra Amazon ormanlarına, Sahra Çölü kıyılarından Asya'nın yemyeşil tropik adalarına ve hatta bazen kaplıcalara kadar primatların yeryüzünde fethetmediği doğal ortam yok deniyor. Yapım 9 Temmuz Perşembe günü saat 22:00’de 1. Sezonu ile BBC Earth ekranlarında seyircisiyle buluşacak.

 Joannna Lumley ile Gizemli Karayipler: Havana'dan Haiti'ye (1X2) 

Sevilen oyuncu ve sunucu Joanna Lumley OBE (Absolutely Fabulous), gizli cevherlerini ortaya çıkarmak ve paylaşmak için Karayipler'deki en gizemli ülkelerden ikisini keşfe çıkıyor. 

Küba'dan Haiti'ye pek çok farklı araçla seyahat eden Joanna, Küba'nın başkenti Havana'da başladığı macerasını hayat dolu Haiti’de bitiriyor. Her iki ülke de parasal açıdan kuşkusuz fakir ancak birçok başka yönden son derece zengin... 

Bozulmamış kıyı şeridi, el değmemiş kumsallar, görkemli dağlar ve yemyeşil ormanlara yerini bırakan, yaşam ritminin coşturduğu renkli sokaklarla dolu şehirler. Joanna, iki bölümlük bu büyüleyici belgesel dizisinde hepsini deneyimleme şansını yakalıyor. Yapım 12 Temmuz Pazar günü saat 21:00’de 1. Sezonu ile BBC Earth ekranlarında seyircisiyle buluşacak. 

Sıfırın Altında Yaşam (1X8)  

Dört kez Emmy ödülü almış bu etkileyici belgesel, Kuzey Kanada'nın ücra bölgelerinde medeniyetten uzak yaşayan insanların hikâyelerini ekrana getiriyor. 

Bu sürükleyici dizi, Kanada Kızılderilileri dahil farklı geçmişlerden gelen bir grup insanı filme alıyor. Bu gözü pek karakterler, geleneksel hayatta kalma yöntemlerini kullanarak zor çevreye uyum sağlamanın pratik yollarını bulurken, çetin günlük yaşamlarını olduğu gibi izleyiciyle buluşturuyor. 

Yiyecek, su ve barınak bulmaya çalışırken ölümcül hava koşullarıyla boğuşan bu insanlar, eşi görülmemiş derecede zorlu yaşamlarında başarılı olabilecekler mi? Yapım 15 Temmuz Çarşamba günü saat 22:00’de 1. Sezonu ile BBC Earth ekranlarında seyircisiyle buluşacak.

Tutankamon: Hayatı, Ölümü ve Mirası (1X3)  

Dev piramitler, hazine odaları, çarpıcı ayinler... Bu büyüleyici dizi 3000 yıl geriye giderek Eski Mısır'ın en efsanevi firavunu Tutankamon'un son 100 gününün izini sürüyor. Yapım, Antik dünyanın en ileri uygarlıklarından birini yöneten 19 yaşındaki bu kralın günlük hayatını konu alıyor. 

Ani ölümünün kraliyet mensupları arasında nasıl paniğe neden olduğunu öğrenin ve Tutankamon'un altın dolu mezarını ilk ortaya çıkaran cesur arkeolog Howard Carter'ın izinden gidin. 

Belgesel, birbirini ölümsüzleştiren kısa ömürlü bir kralla kararlı bir kaşifin inanılmaz hikâyesini seyirci ile buluşturuyor. Yapım 26 Temmuz Pazar günü saat 21:00’de 1. Sezonu ile BBC Earth ekranlarında seyircisiyle buluşacak. 

Hayvan Efsaneleri (1X10) Tim Warwood ve Adam Gendle, bu ufuk açıcı dizide hayvanlarla ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak için hayatlarını tehlikeye atıyor. Kediler hep dört ayak üstüne mi düşer? Mürekkep balığı bir gemiyi batırabilir mi? 

Örümcek ipeği gerçekten çelikten güçlü mü? Sonsuz meraklı sunucular Tim ve Gendle bunları öğrenmek istiyor. Doğa tarihi filmciliğine yeni bir bakış açısı getiren bu gözü kara ikili, uzmanlara sorular soruyor ve cevaplar almak için (büyük beyaz bir köpekbalığı ile yüreği ağza getiren bir yüzme de dahil) tehlikeli sahneler yaşıyor. 

Ama beklediklerinden fazlasını buluyor ve hayvanlar alemiyle ilgili müthiş gerçekler keşfediyorlar. Yapım 30 Temmuz Perşembe günü saat 22:00’de 1. Sezonu ile BBC Earth ekranlarında seyircisiyle buluşacak.

Top Post Ad

Below Post Ad