Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Sony’nin yeni A8 4K HDR OLED TV’leri satışa sunuldu

Sony, yepyeni A8 serisi 4K HDR OLED televizyonlarını tüm Avrupa’da ve Türkiye’de perakende satışa sundu. 


Sony’nin görüntü işleme ve ses alanlarındaki son teknolojik inovasyonlarını bir arada barındıran A8 serisi, Japon üretici firmanın bilinen kalitesini bir kez daha gözler önüne seriyor. 



A8’in üstün niteliklerinin merkezinde, görüntü verilerini hassasiyetle analiz ederek saf siyah, yüksek parlaklık ve gerçekçi görüntülerle OLED’in yoğun kontrastını ortaya çıkaran X1™ Ultimate Görüntü İşlemcisi yer alıyor. 

TV aynı zamanda, gerçekçi gölgeler ve tonlar, daha fazla derinlik, incelikli dokular ve sadece OLED’in sunabileceği saf siyah kontrastla dolu sahnelerin keyfini çıkarabilmeniz için parlak alanlarda renk ve kontrastı iyileştiren Pixel Contrast Booster teknolojisine sahip. 

A8’i farklı kılan diğer bir özellik ise, ilk kez bir OLED TV’de Sony’nin kendi geliştirdiği X-Motion Clarity™ teknolojisinin kullanılmış olması. Bu sayede hızlı hareketler dahi akıcı ve net görünüyor. 

Hareketli görüntüler, bulanıklığı en aza indirecek şekilde hassasiyetle kontrol ediliyor, böylece yüksek hızlı sahnelerde görüntüler daha az parlaklık kaybıyla aslına sadık kalıyor. 

A8 TV’ler, televizyon ekranını hoparlöre dönüştüren Acoustic Surface Audio teknolojisi sayesinde, Sony’nin tam anlamıyla çok boyutlu bir görsel-işitsel deneyim sunma geleneğini devam ettiriyor. 

Ekranın arkasındaki yenilikçi bir aktüatör, fark edilmeyecek şekilde titreşerek ses üretiyor; böylece duyduğunuz ses (örneğin karakter diyalogları ya da araba motoru), sahnede aksiyonun gerçekleştirdiği yerden geliyor. Bu teknoloji, Sony’nin ekranı televizyonun kenarlarıyla buluşturan süper ince, tek parçalı tasarımıyla bir araya gelerek dikkatiniz dağılmadan görüntüye odaklanmanızı sağlıyor. 

Ekstra vurucu sesler elde etmek üzere televizyonun arkasına görünmez şekilde entegre edilmiş iki subwoofer ise aksiyon filmleri ve müzik için ideal olan daha dinamik, bas ağırlıklı bir ses ortamı yaratıyor. Yeni A8 televizyonlar, Netflix Calibrated Mode sayesinde içeriği oluşturanın niyetini aynen ekrana taşıyor. 

Bu mod, özellikle Netflix orijinal programlarının keyfini çıkarmak ve bir TV’de, film stüdyolarındaki ana değerlendirme monitörünün elde ettiği görüntü kalitesinin aynısını yeniden üretmek üzere özel olarak geliştirildi. 

Netflix Calibrated Mode ile içerik oluşturucunun vizyonuna ve niyetine sadık kalınıyor. Bunun yanında A8, aynı zamanda bir IMAX® Enhanced™ ürünü. 

Yüksek kaliteli renk, kontrast, netlik ve ses ihtiyaçlarını karşılamaya hazır oluşuyla, tam anlamıyla çok boyutlu bir evde eğlence deneyimine olanak tanıyarak IMAX Enhanced içeriklerinden en iyi şekilde faydalanabilmeyi sağlıyor. 

 Sony’nin A8 4K HDR OLED TV’leri, görüntü ve ses kalitesini herhangi bir ortama göre optimize etmek üzere geliştirilmiş yeni bir teknoloji olan Ambient Optimization (Ortam Optimizasyonu) teknolojisine sahip. 

Bu teknoloji, görüntü parlaklığını odadaki ortam ışığına göre otomatik olarak ayarlıyor; aydınlık odalarda parlaklığı yükseltip karanlık odalarda azaltarak mükemmel izlenebilirlik sunuyor. 

Hatta odada bulunan perde ya da mobilya gibi sesi emebilecek ya da yansıtabilecek nesneleri tespit ediyor ve ses kalitenizde kayıp yaşanmaması için akustiği buna göre ayarlıyor.

 A8 serisi, Google Assistant , Google Play Store ve Chromecast’i yerleşik olarak içinde barındıran Android TV™ özelliği ile kullanıcılara içerik, hizmet ve cihazlara kendi kapsamlı platformu üzerinden kolayca erişme olanağı sunuyor.

 Sony’nin orijinal kullanıcı arayüz menüleri ve sesli kontrolleri de daha verimli bir gündelik kullanım için geliştirildi. Google Assistant ile uyumlu cihazlarla Google Home üzerinden YouTube videolarını televizyonunuzda görüntüleyip kontrol edebilirsiniz. 

Apple® AirPlay® 2 kullanıcıları doğrudan iPhone®, iPad® ya da Mac® cihazlarından televizyonlarına film, müzik, oyun ya da fotoğraf akışı yapabilirler. 

Apple HomeKit™ teknolojisi, kullanıcılara televizyonlarını iPhone®, iPad® ya da Mac® cihazlarından kontrol edebilmeleri için kolay ve güvenli bir yöntem sunuyor. 

 Sony A8 4K OLED TV: Temel özellikler Ekran boyutları: 65 inç (164cm) ve 55 inç (139cm) 

• Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR ve Dual veritabanı işleme teknolojileri ile, en üst düzey 4K HDR izleme deneyimini sunan görüntü işlemcisi X1™ Ultimate.

 • Pixel Contrast Booster, 8 milyon kendinden aydınlatmalı piksel ve OLED için Sony orijinal panel denetleyicisi, eşi görülmemiş siyahlar, gerçek renkler ve geniş bir izleme açısı ile ciddi derecede zenginleştirilmiş bir görsel deneyim sağlıyor. 

• OLED için X-Motion Clarity: Sony’nin büyük takdir toplayan ve artık OLED’de de sunulacak olan, bu sınıfının en iyisi devrimci teknolojisi, olağanüstü yenileme hızı ile aksiyonu rötuşlayıp hiç olmadığı kadar parlak, net ve akıcı hale getirerek eşi görülmemiş bir spor izleme deneyimi sunuyor.
• İki subwoofer sayesinde daha da iyi ve gelişmiş Acoustic Surface Audio™. • Dolby VisionTM ve Dolby AtmosTM uyumlu. 

• Yeni Ambient Optimization, görüntü ve ses kalitesini her izleme ortamında optimize eder. Ekran parlaklığını, odadaki ortam ışığına göre otomatik olarak ayarlayarak, mükemmel görüntü için parlaklığı aydınlık odalarda artırıp karanlık odalarda düşürür. 
• TRILUMINOSTM Ekran, renk, ışık ve geçişteki ince nüansları yeniden üreterek kamera lensinden oturma odasına taşır. 
• Google Home özellikli cihazların da aralarında bulunduğu akıllı hoparlörler ile uyumludur. 

• Apple® AirPlay® 2, HomeKit™ gibi çoğu cihaza kolay bağlantı. • Android TV ile bir dizi içerik ve hizmete hızlı erişim. 

• Custom Mode, Sony’nin diğer ayarlı izleme modları ile birlikte içeriğin yaratıcısının hayal ettiği şekle sadık bir şekilde yansıtılmasını sağlarken, izleyicilerin zevkine uygun çeşitle izleme seçenekleri sunuyor. 

• Netflix Calibrated Mode, Netflix programlarını izleme deneyiminde sinematik vizyon ve niyete sadık kalmayı sağlar. 

Sony’nin görüntü kalitesi mühendisleri tarafından Netflix renk bilimcileri ile iş birliği içerisinde geliştirilen Netflix Calibrated Mode, sinema filmi prodüksiyon stüdyolarında standart referans olarak kullanılan ana monitörünkine yakın bir görüntü kalitesi sunar. 

• Yüksek kaliteli renk, kontrast, netlik ve ses ihtiyacını karşılamaya hazır, IMAX® Enhanced™ bir üründür. 

Bu televizyonda, IMAX Enhaced içeriklerinden en iyi şekilde faydalanabilmeyi sağlayan tam anlamıyla çok boyutlu bir evde eğlence deneyiminin tadını gönül rahatlığıyla çıkarabilirsiniz.

Top Post Ad

Below Post Ad