Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Deepfake uygulaması Impressions, Teknasyon’dan yatırım aldı

Deepfake teknolojisini kullanarak kullanıcıların yüzlerini istedikleri ünlünün yüzü ile değiştirmelerine imkân tanıyan mobil uygulama Impressions’a Teknasyon’dan yatırım geldi.


 Deepfake teknolojisi, farklı bir yüz üzerinde konuşma, gülme gibi yüz ifadelerini yüksek gerçekliğe sahip şekilde taklit ederek sanal videolar üretilmesini sağlıyor. 



Son yıllarda hızla gelişen bu tekniğin kullanıldığı uygulama Impressions ise, kullanıcıların çektikleri bir video üzerinden mobil platformlarda deepfake yapıp bir ünlünün yüzüne sahip olmalarını sağlayan dünyadaki tek uygulama konumunda. 

Impressions sayesinde sevdiğiniz ünlü artık sizsiniz 
2019 Ağustos'ta San Francisco'da başlayan bu girişimin kurucuları Murat Deligöz, Ari Bencuya ve Emrah Gündüz deepfake'i yıllardır takip ettiklerini ve Impressions’ı tamamen eğlence amaçlı kurduklarını söylüyorlar. 

Uygulama; kullanıcıların kendilerini farklı şekillere sokabilmelerine, arkadaşlarına seçtikleri bir ünlünün yüzüyle videolu mesaj göndermelerine, bir film sahnesini tekrar canlandırmalarına veya istedikleri ünlünün görüntüsünde şarkı söyleyebilmelerine olanak sağlıyor. İlk kez deneyenleri oldukça şaşırtan Impressions kullandığı teknolojiyle de dikkat çekiyor.

Normalde deepfake videolarının hazırlanmasının haftalar sürdüğünü ve oldukça maliyetli olduğunu; 2-3 dakikalık bir video için 8-10 güne ihtiyaç duyulduğunu; Impressions olarak bu süreyi ilk önce saatlere, daha sonra da 2-3 dakikaya kadar indirdiklerini belirten CEO Murat Deligöz; şimdiki amaçlarının ise bu teknolojiyi gerçek zamanlı olarak uygulamak olduğunun altını çiziyor. 

AppStore'daki tüm ülkelerde yer alan Impressions, Şubat ayından itibaren herhangi bir pazarlama aktivitesi olmadan 300 bin indirilmeyi geçmiş durumda. 

Yeni sürüm üzerinde çalışmaya başladıklarını, en yakın zamanda ülke bazlı ünlüleri de bünyelerine katıp yerelleştirme ve iyileştirmelerle daha çok kullanıcıya ulaşmayı planladıklarını anlatan Murat Deligöz, aldıkları yatırım sayesinde gerekli pozisyonlarda ekibi güçlendirerek daha da hızlı büyüyeceklerini belirtiyor. 

 Teknasyon’dan son teknolojileri kullanan deepfake uygulama Impressions’a yatırım  
Teknasyon; sosyal sorumluluk, eğitim, fintech gibi alanların yanı sıra Ar-Ge yapan girişimlere de yatırımlar yapmaya devam ediyor. Teknasyon bu kez, kullanıcılarının ileri teknolojiler kullanarak videolar çekmelerini sağlayan Impressions’a 600 bin dolarlık bir yatırım yaptı. 

Gerçekleştirdikleri yatırımı değerlendiren Teknasyon Yazılım Kurucu Ortağı Burak Sağlık; Deepfake teknolojisinin geleceği bizi çok heyecanlandırıyor. Impressions ekibi orijinal ve benzersiz bir teknoloji ortaya koymuş. 

Yakın gelecekte bu teknoloji ile çok daha farklı iş fırsatlarının bizi beklediğini görebiliyoruz. Bunun yanı sıra, kullanıcılarının Impressions'a olan sevgisi de bizi çok etkiledi. USA başta olmak üzere, evrensel pazarlama çalışmalarıyla harika sonuçlar elde edeceğiz.

Top Post Ad

Below Post Ad