Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Spotify’da en sıkı hitlerin yeni adresi NKVT oldu

Spotify, rap müziğin hem global hem de Türkiye’de kazandığı ivme sonucu İngiltere, Almanya ve İtalya gibi pazarlardaki örneklerine benzer şekilde Türkçe rap hitlerinin yer aldığı çalma listesi için yeni bir markalama çalışması yaptı. 
 

Türkiye’de Spotify üzerinde en çok dinlenen çalma listelerinden biri olan Türkçe Rap, tasarımından konseptine kadar değişen yepyeni görsel kimliği ve yeni ismi NKVT ile dinleyicilerle buluşacak. 


 
Türkiye’nin en sıkı çalma listesi NKVT (Nakavt), bundan böyle adından da anlaşılacağı gibi Türkiye’nin en sıkı yerli hit rap şarkılarına ev sahipliği yapacak. 
 
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de rap müzik büyüyor. Rap’in de bir parçası olduğu hip hop müzik, Türkiye’de dinleme bakımından yüzde 20 ile oransal olarak en çok büyüyen müzik türü*.
 
Rap müziğin büyümesi yalnızca dinlenme oranları ile sınırlı değil hem sanatçı hem de sound tarafında yaşanan çeşitlilik bu büyümeye eşlik ediyor. Türler arasında keskin bir duvardan bahsetmenin zor olduğu günümüzde, artık müzik adına birbirini besleyen ve hatta güçlendiren organik bir füzyon söz konusu. 
 
Rap müzikte bu organik füzyon, farklı türlerde müzik yapan sanatçılar arasında artan iş birlikleriyle kendini gösterirken, bu değişimi kucaklayacak yeni bir buluşma noktasına da ihtiyaç duyuyor. 
 
İşte Spotify’ın NKVT çalma listesi, rap sound’unun büyümesine paralel olarak artan bu ihtiyaçlara cevap veriyor. Hip hop, rap, trap, R&B, pop rap, indie rap gibi pek çok müzik türü için bundan böyle daha kapsayıcı olacak NKVT çalma listesi, sokağın ritmini yansıtacak ve zenginleşen rap dünyasının sesine ev sahipliği yapacak. 
 
Rap müziğin gün geçtikçe artan ve çeşitlenen ihtiyaçlarını karşılamak ve bu müzik türünün zenginliği ile gücünü yansıtmak üzere Spotify’ın oldukça kapsamlı bir rap çalma listesi kataloğu var. 
 
Haftanın en iyi yerli hip hop çıkışlarının yer aldığı 0 KM, güçlü sözleriyle hikayesini anlatan şarkıların oluşturduğu Rap Manifesto ve bu müzik türünün güçlü kadın seslerini kapsayan Kadın Mc’ler gibi çalma listelerinin yanı sıra, Yeraltı, Hiper, Türkçe Chill Flow, Old School Türkçe Rap, Los Turcos gibi çalma listeleriyle Spotify, rap müziğin çeşitliliğini her zaman çalma listelerine yansıtıyor. 
 
NKVT çalma listesi ile birlikte Spotify’da rap müziği kapsayan toplam 9 adet çalma listesi bulunuyor. NKVT ise en sıkı yerli hitlerle hem rap müziğe hem de Spotify’ın güçlü rap çalma listesi kataloğuna yepyeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. 
 
 Spotify Güney Avrupa Müzik Direktörü Melanie Parejo, konuyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye’nin çok güçlü bir yerli müzik kültürü var. Bu kültürün rap müziği de beslediğini görüyoruz. 
 
Bu müzik türü bir yandan sound olarak zenginleşirken diğer yandan her geçen gün sanatçı ve eser sayısı da artıyor. NKVT çalma listesini işte rap müzikteki bu büyüme ve zenginleşmeden yola çıkarak, daha kapsayıcı bir çalma listesi olarak tasarladık. 
 
En çok dinlenen çalma listelerimizden biri olan Türkçe Rap’i, konseptinden, tasarımına kadar bir adım öteye taşımaktan ve kullanıcıları NKVT çalma listesinde en sıkı yerli rap hitlerin yanı sıra trendlerle de buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.” 
 
 Spotify, NKVT çalma listesi kapsamında Türkiye genelinde bir pazarlama kampanyası da başlattı. 
 
Bu kampanyanın başrolünde ise Anıl Piyancı ve Ben Fero’dan Ceza’ya, Ezhel ve Khontkar’dan Lil Zey, Patron ve Rozz Kalliope’ye, Xir’den Killa Hakan’a kadar, parçaları çalma listesinde yer alan pek çok sanatçı var.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad