Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Akıllı teknolojilere herkes için eşit erişim Vestel’den

Öncü teknoloji üreticisi Vestel, akıllı teknolojileri dünya için geliştirmeye devam ediyor. 
 

Herkes için erişilebilir bir dünya mümkün vizyonuyla Vestel, sektörde bir ilke imza atarak BlindLook ile görme engelli kullanıcıları için engelleri kaldırmak adına iş birliğine gidiyor, Vestel’le olur Neden olmasın diyor. 
 
Böylece ülkemizdeki 1 milyon görme engelli, Vestel ürünlerine ve vestel.com.tr’ye engel tanımadan erişebilecek. Uzun yıllardır herkes için daha erişilebilir ve daha eşit bir dünya yaratma vizyonuyla çalışmalar yapan Vestel, bu yolda attığı adımlara bir yenisini ekliyor. 


 
2017’de Erişilebilirlik Projesi’ni Birleşmiş Milletler Konseyinde sunarak dünyaya açılan Vestel’in 2019’da YGA’lı gençlerle birlikte geliştirdiği akıllı baston WeWalk projesi, TIME dergisi tarafından yılın en iyi icadı seçilmişti. 
 
Vestel şimdi de BlindLook iş birliğiyle sektörde öncü bir adım daha atmaya hazırlanıyor. 
 
BlindLook, dünyadaki 285 milyon görme engellinin özgürce hayata dahil olabilmesi hedefiyle yola çıkan bir girişim. Geliştirdiği sesli haritalama teknolojisi sayesinde ürün ve hizmetlerin görme engelli bireyler tarafından özgürce kullanılmasını sağlıyor. 
 
BlindLook platformuna eklenen markaların haritalanmış ürün ve hizmetleri görme engellilerin erişimine açılıyor. 
 
Böylelikle bu markaların web sitelerini, uygulamalarını kullanmak; spor markaları ile spor, kozmetik markaları ile makyaj yapmak onlar için de mümkün hale geliyor. İş birliğiyle birlikte Vestel ürün ve hizmetleri platforma özel olarak tasarlanan içeriklerle kullanıcıların hizmetine sunulacak. 
 
Görme engelliler, Vestel.com.tr web sitesinde kimseden yardım almaya ihtiyaç duymadan tüm bilgi ve içeriklere erişebilecek. Beyaz eşya, küçük ev aletlerini ve mobil/IoT ürünlerini ses simülasyonu sayesinde dilediği an özgürce kullanabilecek.
 
BlindLook’un ‘Audio Simulation’ teknolojisi sayesinde görme engelli tüketiciler, sesli ürün haritalama teknolojisini kullanarak kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan ürün ve hizmetlere erişim sağlayacak. 
 
Sürdürülebilirlik çatısı altında toplumsal konulara hassasiyeti ile dikkat çeken Vestel, bu alanda projeler geliştirmeye, iş birlikleri yapmaya hız kesmeden devam edecek. Herkesin erişilebildiği ürünler yaratarak ‘daha eşit bir dünya mümkün’ misyonuyla 
 
Vestel, 2017 yılında Erişilebilirlik Projesi ile dünyaya açılmıştı. 
 
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde ‘’Daha İyi Bir Yaşam İçin Teknoloji’’ oturumunda sunulan proje, engelli bireylerin günlük hayatını kolaylaştırıcı yenilikçi çözümleriyle Birleşmiş Milletler yetkilileri ve ülke temsilcilerine anlatılmıştı. 
 
Çift kanatlı gençler yetiştiren YGA (Young Guru Academy) iş birliğiyle Vestel mühendisleri ve YGA’lı gençlerin geliştirdiği akıllı baston WEWALK, 2019 yılında TIME dergisi tarafından yılın en iyi 100 icadı arasında gösterildi. 
 
Ayrıca Vestel, 15 Mayıs 2022’de organize ettiği Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu’nda, sporcuların kendi kampanyaları ile bağış toplamasını da teşvik etti. Maraton kapsamında toplanan bağışlar Beyaz Ay Derneği aracılığıyla akıllı baston WEWALK’a dönüştü. 
 
Ayrıca eşit dünya herkesin hakkı diyen Vestel tarafından düzenlenen Vestel Manisa Yarı Maratonu’nda 4 görme engelli sporcu da maratona katıldı.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad