Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

turksat 5B 14 haziranda hizmete giriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5B uydusunun performans ve yörünge testlerinin başarı ile tamamlandığını duyurdu 
 

ve “Uydumuzun hizmete alınma vakti artık geldi. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, 84 milyonun katılımı ile 14 Haziran 2022 Salı günü Türksat 5B’yi hizmete alacağız” dedi.


 
 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5B Haberleşme Uydusu ile ilgili basın açıklaması yaptı. “Cumhuriyet tarihimize kazınan gelişmelere hep birlikte şahit oluyoruz” diyen Karaismailoğlu, 100 yılda yapılamayacak işleri son 20 yıla sığdırdıklarını söyledi. 
 
 Şimdi de Türkiye’nin uydu ve uzay maratonunda önemli bir yeni gelişmeye daha tanıklık etmek için gün saydıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, “Ülkemizin ‘yüksek verimli uydu’ sınıfının en yenisi olan, Türksat 5B’yi, kısa süre sonra 84 milyonun huzurunda hizmete alacağız. 
 
Haberleşme gibi stratejik bir alanda, verinin milli imkanlarla elde edilmesinin, saklanmasının her geçen gün daha da önem kazandığı bir zamanda yapacağımız bu atılım bizleri heyecanlandırıyor. 
 
Türksat 5B haberleşme uydusunun yörünge yolculuğu, 19 Aralık 2021 tarihinde başladı. O gün Ankara’daki Türksat Genel Merkezi’nde, milletimizle, gençlerimizle birlikte bu anı saniyesi saniyesine takip ettik. Son 20 yılda paylaştığımız sayısız tarihi güne bir yenisini daha ekledik” dedi.  
 
AKTİF HABERLEŞME UYDU SAYISI 5’E YÜKSELECEK 
Türksat 5B uydusunun 5 aylık yolculuğu sonunda 17 Mayıs’ta yörüngesine ulaştığını kaydeden Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti; “Performans ve yörünge testleri başarı ile tamamlandı. Uydumuzun hizmete alınma vakti artık geldi. 
 
Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, 84 milyonun katılımı ile 14 Haziran 2022 Salı günü Türksat 5B’yi hizmete alacağız. Böylece ülkemizin aktif haberleşme uydu sayısı da 5’e yükselecek. 
 
42 derece doğu yörüngesinde hizmet verecek uydumuz; Ortadoğu’nun tamamı, Basra Körfezi, Kızıldeniz, Akdeniz, Kuzey ve Doğu Afrika, Güney Afrika ve yakın komşu ülkelerini de içine alacak geniş bir kapsama alanına sahip olacağız. 
 
Uydu üzerinden yüksek hızda geniş bant internet verebileceğiz. Türksat 5B ile, Ka-Bant veri iletim kapasitemiz de 15 kat artacak. 
 
Uydumuzun yüksek veri kapasitesi ile karasal altyapı ile erişilemeyene ulaşacak, internet altyapımızı genişleteceğiz. 35 yılı aşkın süre hizmet verecek Türksat 5B, ayrıca, Türksat 3A ve Türksat 4A’nın Ku-Bant yedekliğini sağlayacak.
 
 Kapasitelerini de artıracak. Sabit uydu servisi uydularıyla karşılaştırıldığında Türksat5B’nin kapasite verimliliği en az 20 kat fazla. Türksat 5B, faydalı yük kapasitesi bakımından da Türksat uydu filosunun en güçlüsü olacak.”....kaynak
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad