Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Netflix’in dev araştırması

Her üç kişiden ikisi tüylü dostuyla Netflix izlemeye bayılıyor! Netflix &Patiler Araştırması’na göre en iyi Netflix partneri dört ayaklı dostlar! 

Hatta birlikte Netflix izlemek için evcil hayvanlarına rüşvet yediren veya dizi ve filmler hakkında konuşarak onları oyalamaya çalışanlar bile var. 

Evde rahatça koltuğa kuruldunuz. Atıştırmalıklarınız hazır. Ve Netflix’te izlemek için sabırsızlandığınız diziyi, filmi ya da belgeseli açtınız. Yanınızda da evcil hayvanınız. O an sizden mutlusu yok! Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, yalnız değilsiniz. 

Zira Netflix’in yeni araştırması en çok tüylü ev arkadaşlarımızla dizi maratonu yapmaktan keyif aldığımızı ortaya koydu. Ne izlediğinize karışmıyor, kumandanın hakimiyetini size bırakıyor ve de konuşup dikkatinizi dağıtmıyorlar. Patilerden daha iyi Netflix partneri mi olur! 


Araştırmaya göre, dünya genelinde Netflix izleyicilerinin yüzde 58’i böyle düşünüyor. Üstelik Türkiye’de bu oran daha da yüksek; Netflix üyelerinin yüzde 66’sı “En iyi Netflix partneri patili dostum” diyor. Nitekim Türkiye, Netflix izlerken tüylü dostlarını yanında isteyen ülkeler sıralamasında ilk 10’da yer alıyor. 

Türkiye’deki evcil hayvan sahibi kullanıcıların yüzde 76’sı patilerle birlikte Netflix seyrediyor, hatta yüzde 69’u sadece tüylü dostlarıyla vakit geçirebilmek için ekran karşısına geçtiğini söylüyor. 

Ankete katılanların yüzde 35’i, ürkütücü veya üzücü bir sahne izlerken, evin patilerine sarılarak rahatladığını söylüyor. Yüzde 21’si ise onlarla izledikleri yapım hakkında konuşuyor. 

 Patisini seven “diken”ine katlanıyor Elbette dört ayaklılarla birlikte ekran karşısına geçmenin “rahatsızlık verici” tarafları da var. Mesela oturacağınız yeri tüylü ev arkadaşınızı gözeterek seçiyorsunuz. 

Netflix kullanıcılarının yüzde 30’u yeter ki dostları rahat rahat yatsın diye Netflix izlerken oturdukları yeri değiştirdiklerini söylüyor. Tabii bazen en iyi dostlarımız dizi ve film izlemekten sıkılıp başka şeyler yapmak istiyor. 

Böylesi “acil durum”larda ise Netflix kullanıcılarının yüzde 23’ü tüylü ev arkadaşlarına “rüşvet mama yedirmek”ten sakınmıyor. Ne var ki bazen rüşvet de kar etmiyor, patiler izledikleri yapımı beğenmiyor (en azından bize öyle geliyor). 

O zaman da Türkiye’deki Netflix seyircilerinin yüzde 19’u çaresizce havlu atıp ekranı karartıyor. Bu konuda da Türkler yine dünya ortalamasının üzerinde performans gösteriyor. Dünyada evcil hayvanının sevmediğini düşündüğü içeriği kapatanların oranı yüzde 12.  

Köpek sahipleri aksiyon, kediciler bilim kurgu seviyor 
Peki kedimiz veya köpeğimizle en çok hangi yapımları izliyoruz? Netflix & Patiler Araştırması’nın global verileri bunun da yanıtını veriyor: 

Köpek sahipleri daha çok Narcos ve Marvel’sDaredevil gibi aksiyon dolu yapımları birlikte izlerken, kediciler Black Mirror ve Star Trek: Discovery gibi bilim kurguları tercih ediyor. 

Kuş sahipleri ise daha çok Love ve benzeri komedilere yöneliyor. Kedi, köpek veya kuş, tüm türleri bir araya getiren yapım ise StrangerThings!  

Türkiye’de kullanıcıların evcil hayvanlarıyla en çok izlediği ilk 20 dizi ise şu şekilde: 
1. Black Mirror 2. Narcos 3. StrangerThings 4. 13 ReasonsWhy 5. Dark 6. Bright 7. Love 8. House of Cards 9. Marvel’sDaredevil 10. Marvel’sIronFist 11. Star TrekDiscovery 12. BigMouth 13. A Series of UnfortunateEvents 14. MINDHUNTER 15. American Vandal 16. Marvel’s The Defenders 17. AliasGrace 18. HappyValley 19. Cable Girls 20. Better Call Saul  

Metodoloji  
SurveyMonkey tarafından 9 - 25 Ocak tarihleri arasından gerçekleştirilen araştırma Türkiye, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Danimarka, Fransa, Almanya, Hindistan, İrlanda, İtalya, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Peru, Polonya, Portekiz, Romanya, Güney Afrika, Güney Kore, İspanya, İsveç, Tayland ve ABD’den evcil hayvanlarıyla birlikte Netflix izleyen yetişkin Netflix kullanıcılarının katılımıyla gerçekleştirildi. 50 binden fazla yanıt değerlendirildi.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad