Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Fox'un Sky anlaşması onay alamayabilir

Rupert Murdoch'un sahibi olduğu Amerikalı medya devi FOX'un geçen yıl sonunda İngiliz SKY televizyonunu 11.7 milyar sterlin (15 milyar dolar) karşılığında satın almak için anlaşmasına İngiltere hükümeti soruşturma açma hazırlığında. 

Kültür Bakanı Karen Bradley, yaptığı açıklamada satın alma işleminin rekabet ve piyasa hakimiyeti açısından yaratacağı sorunlara atıfta bulundu. 

 Birleşik Krallık'taki hükümet onaylı yayın, telekomünikasyon ve posta düzenleyicisi ve rekabet otoritesi OFCOM tarafından yapılan araştırmanın ardından, SKY televizyonuna ait yüzde 61 hissenin Fox'a geçip geçmeyeceğine karar verileceği bildirildi.  

GEREKÇE MEDYA ÜZERİNDE AŞIRI GÜÇ SAHİBİ OLMAK 
Murdoch'un hâlihazırda yüzde 39'una sahip olduğu SKY, tamamen Fox kontrolüne geçerse bunun İngiliz medyası üzerinde aşırı derecede fazla egemenlik ve etki yaratabileceğinden çekiniliyor. 
Murdoch'a bağlı Fox, şu anda The Times, The Sunday Times, The Sun gibi önemli gazetelerin de sahibi konumunda. Muhafazakar Parti hükümeti, İşçi Partisi, Liberal Demokratlar ve İskoç Ulusal Partisi bünyesindeki politikacılar da anlaşmaya yönelik çekincelerini ifade etmişti. Muhafazakar Parti hükümetinden milletvekili Ken Clarke ise net bir şekilde bu satın almaya karşı olduğunu söylemişti.  

2011'DE DE DENEMİŞTİ 
Murdoch, 2011 yılında da SKY hisselerinin tamamı için teklif vermiş ancak yine şirketin sahip olduğu ülkenin en çok satan gazetesi News of the World'ün dahil olduğu telefon hackleme skandalı nedeniyle dönemin Kültür Bakanı Jeremy Hunt, bu teklife onay vermemişti. 

FOX ve SKY, bakanlığın son kararı vermesinden önce 14 Temmuz tarihine dek başvuruda bulunup yanıt hakkını kullanabilecek. Bradley kararlı tutumunu sürdürdüğü takdirde Sky televizyonu direktörleri tarafından oluşturulan bağımsız kurulun onayladığı satın alma en 6 ay daha incelenecek ve gecikecek. 

Murdoch'a ait Fox 21st Century FOX grubunun SKY arzusunun altında yatan nedenlerin başlıcaları olarak; Premier Lig yayın hakları ve NowTV üzerinden Netflix ve Amazon gibi internet üzerinden özel içerik sağlayan medya servisleri karşısında rekabet gücünü artırarak pozisyonunu geliştirmek istemesi gösteriliyor.haberturk.

Top Post Ad

Below Post Ad