Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Create@Alibaba Cloud MEA Startup Yarışması 8 Ağustos’ta İstanbul’da

Alibaba Cloud tarafından 12 ülkede düzenlenen uluslararası start-up yarışması Create@Alibaba Cloud Start Up yarışmasının Orta Doğu ve Afrika bölgesi ayağı bu yıl 8 Ağustos’ta ilk defa İstanbul’da gerçekleştirilecek. 

Bu yarışmayla uluslararası start-up kültürü ve işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen Alibaba Cloud, Türkiye’den yarışmaya katılacak start-up’ların iş modellerini uluslararası alana taşımalarını destekliyor. 

Alibaba Grubu bünyesinde yer alan bulut bilişim şirketi Alibaba Cloud, Türkiye’deki iş ortağı TRADEFIVE ile birlikte, start-up’lar için uluslararası alanda önemli bir yere sahip Create@Alibaba Cloud Start Up Contest’i İstanbul’a getiriyor. 

Bölge ayağı, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinin de katılımıyla 8 Ağustos 2018’de ilk kez İstanbul’da Kolektif House Maslak’ta gerçekleştirilecek olan yarışmaya katılacak olan start-up ekipleri, Alibaba Grubu’nun yeni unicorn’u olmak için yarışacak. 


20 finalistin yer alacağı yarışma, Ekim 2018’de Çin’de düzenlenecek dünya finaline katılma şansı, 216 bin Dolar değerinde bulut kaynağı kredisi ve destek programlarının yanı sıra, Çin’den önemli yatırım fırsatları kazanma şansı da sunuyor. 

Arzuhan Doğan Yalçındağ, Suzan Sabancı Dinçer, Murat Özyeğin, Arda Ermut, Serra Akçaoğlu ve Cansen Başaran Symes yarışmanın jüri üyeleri arasında yer alırken, Sina Afra, Sanem Oktar, Ahu Serter, Mert Fırat, Fırat İşbecer, Hakan Baş, Yomi Kastro ve Arda Kutsal gibi Türkiye’nin girişim ekosisteminin önemli isimleri de Danışma Kurulu’nda yer alıyor. 

Alibaba Cloud Avrupa Genel Müdürü Yeming Wang, bu yılki Create@ Alibaba Cloud Start-up yarışmasının Orta Doğu ve Afrika bölgesi ayağını Türkiye’de gerçekleştirmekten dolayı duydukları memnuniyeti belirterek sözlerine devam etti; 

‘Bu yarışma ile dünyanın en inovatif, dönüşümsel ve oyun bozan teknoloji şirketleriyle tanışacağımız için heyecanlıyız. Bu yarışma, büyük hedefleri olan ve hırslı start-up’lar için etkin Çinli ve Avrupalı iş adamlarıyla tanışmak ve Alibaba Grubu’nun Hangzhou’daki merkezini ziyaret etmek için kaçırılmayacak bir fırsat.’ 

TRADEFIVE Yönetim Kurulu Üyesi & CEO Orkan Aytulun, Alibaba.com’un Türkiye’deki iş ortağı olarak Alibaba Grubu ile iş birliklerini yeni bir seviyeye taşıdıklarını belirterek sözlerine devam etti; ‘Uluslararası e-ticaret ve e-ihracatı arttırmaya yönelik bu işbirliğine, Alibaba Grubu’nun uluslararası teknoloji şirketi Alibaba Cloud ile bulut bilişim servislerini de ekledik. 

TRADEFIVE olarak amacımız, Türk şirketlerini dijitalleştirerek uluslararası oyuncular haline getirmek. Şirketleri dijitale, ticaretimizi geleceğe taşıyacak olan insan kaynağı, lojistik, gümrük, finansman, sanal ödeme sistemleri ve bulut bilişimi içeren bir ekosistemi Alibaba Cloud ile birlikte geliştiriyoruz. 

‘Tek Kuşak Tek Yol İnisiyatifi’ kapsamında, uluslararası start up kültürü ve işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan platform, Alibaba Grubu ekosisteminde yeni start up’lara yer açması açısından da önemli bir girişim. Yarışmada yer alacak bir Türk girişiminin başarılı olup Çin’den yatırım alması durumunda biz de misyonumuza ulaşmaktan büyük memnuniyet duyacağız.' 

TRADEFIVE Alibaba Cloud Yönetici Ortağı Aslıhan Güreşçier bilgi teknolojilerinin günümüz iş dünyasının ana omurgası haline geldiğini belirtti ve sözlerini sürdürdü: ‘Bulut servisler artık dijitalleşmeyi hızlandıran, kolaylaştıran ve gerçekleştiren en önemli trend. Bu organizasyon bulut teknolojilerinin, yeni fikirleri işe dönüştürürken ne kadar vazgeçilmez olduğunu göstermesi açısından da çok anlamlı. 

Yeni iş fikirlerini hayata geçirmek için teknolojiyi sonuna kadar kullanmak ancak bulut servisler gibi ölçek ekonomisi ve paylaşım kaynaklı metodlarla mümkün. Tradefive olarak Alibaba Cloud işbirliği içinde bu önemli etkinliğin bölgesel ayağını ilk kez İstanbul’da gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. 

Dünya finaline giden ekiplerin önemli yatırımcılarla bir araya gelmesine vesile olmak ve iş fikirlerini yatırıma dönüştürürken Alibaba Cloud kaynaklarıyla desteklemek, Türkiye’de girişim ekosistemine sağlamak istediğimiz faydalardan sadece birkaçı. Seçkin ve konuya hakim danışma kurulu ve jüri ile gerçekleştireceğimiz bu etkinliği çok önemsiyoruz.' Start-up’lar yarışma için kayıtlarını tradefive.com/CACSC2018 adresinden yapabilirler

Top Post Ad

Below Post Ad