Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Spotify dinleyicileri StrangerThings müziklerini neredeyse takıntı haline getirdi

StrangerThings’in üçüncü sezonunun ilk gösterimi yaklaşırken Spotify, dizinin müziklerinin dinleyiciler üzerindeki etkisini analiz etti. 

Popüler dizinin 15 Temmuz 2016’daki lansmanından bu yana dinleyiciler, diziyle ilgili müzikleri Spotify’da17 milyon saatten fazla dinledi. 

Belki de bu esrarengiz dizinin tutkulu takipçileri için TheClash’ın 1981 hiti “Should I Stayor I Should I Go”nunStrangerThings ile ilgili müzikler içinde, dizinin orijinal soundtracklerinden dinleyicilerin kendi oluşturdukları çalma listelerine kadar en çok dinlenen şarkı olması sürpriz değil.

 Dizinin Türkiye’deki takipçileri ise en çok dizinin tema müziği olan StrangerThings’idinlerken, ikinci sırada ise elbette hemen “Should I Stayor I Should I Go”geliyor.  

Dizinin sevenlerinden diğer veriler: 
Dinleyiciler dizinin karakterlerine dayanarak kendi çalma listelerini oluşturdu. Eleven en çok çalma listesine ev sahipliği yapan karakter olurken, bu sırlamada Steve Harringtonikinci,WillByersise üçüncü sırada yer aldı. 

(Dinleyicilerin kendi favori karakterleri ile ilişkilendirdikleri top şarkılar aşağıdaki listede yer alıyor. Örneğin CyndiLauper’ın “GirlsJustWannaHaveFun” adlı şarkısı Nancy Wheeler için). Dinleyiciler “TheUpsideDown” adlı 3500’ün üzerinde çalma listesi oluşturdu. 

Bu listelere en çok eklenen şarkı KyleDixon ve Michael Stein imzası taşıyan “TheUpsideDown” oldu. Duyar duymaz diziyi hatırlatan tema şarkısı “StrangerThings” de bu çalma listelerine en çok eklenen bir diğer şarkı olarak öne çıktı. Spotify’da15 tane StrangerThings temalı podcast bulunuyor ve dinleyiciler bu podcast yayınları toplam 4600 saat dinledi. 

Diziyle ilgili en çok dinlenen podcast yayını ise Addi ve DarrelDarnell tarafından hazılananTheStrangerThingsPodcast. 

TheClash’ın“Should I StayorShould I Go” adlı şarkısı 1’inci sezonda oldukça önemli bir rol oynadı (WillUpsideDown’da kendisini sakinleştirmek için bu şarkıyı söylerdi) ve şarkının dünya genelinde dinlenme oranı, StrangerThings’in 15 Temmuz 2016 yılındaki ilk gösterimiyle birlikte, gösterimden önceki 2 haftaya kıyasla yüzde 30 oranında arttı. StrangerThings müzikleri, Amerika’da diğer ülkelere göre daha fazla dinlendi. Amerika’yı ise İngiltere ve Meksika takip etti. 

Aktör FinnWolfhard’ın (“Mike”) yolda ve sette dinlediği şarkılara dayanarak hazırladığı çalma listesini Spotify’ınFortheRecordblog paylaşımında görebilirsiniz. Wolfhard aynı zamandaForTheRecord’a şimdilerde dinlediği müzikleri ve en çok hangi yılların müzikleri ile geçmişe yolculuk yaptığını da anlattı. StrangerThings Top Listeleri:  

Spotify’daStrangerThingssoundtrack ve çalma listelerinde en çok dinlenen şarkılar: 
 1. “Should I StayorShould I Go” - Remastered -TheClash 
2. “StrangerThings” - KyleDixon&Michael Stein 
3. “EveryBreathYouTake” - ThePolice 
4. “Africa” - Toto 
5. “Kids” - KyleDixon& Michael Stein 
6. “Time After Time” - CyndiLauper 
7. “Elegia” - New Order 
8. “Atmosphere” - JoyDivision 
9. “HazyShade of Winter” - TheBangles 
10. “WhipIt” - DEVO  

Spotify’daTürkiye’de StrangerThingssoundtrack ve çalma listelerinde en çok dinlenen şarkılar: 
 1. StrangerThings - KyleDixon& Michael Stein 
2. Should I StayorShould I Go – Remastered -TheClash 
3. Kids - KyleDixon& Michael Stein 
4. Eleven - KyleDixon& Michael Stein 
5. TheUpsideDown - KyleDixon& Michael Stein 
6. EveryBreathYouTake - ThePolice 
7. A Kiss - KyleDixon& Michael Stein 
8. Lay-Z-Boy - KyleDixon& Michael Stein
9. She'llKillYou - KyleDixon& Michael Stein 
10. Africa - Toto  

Stranger Things müziklerini en çok dinleyen ülkeler: 
Amerika İngiltere Meksika Almanya Brezilya Kanada Fransa İspanya Avustralya İtalya  

Dünya genelinde Stranger Things temalı en çok dinlenen 5 podcast: 
The Stranger Things Podcast by Addi and Darrell Darnell Stranger Danger - A Stranger Things Podcast by Fans not Experts Dungeons and Demogorgons - A Stranger Things Podcast by Bald Move Stranger Things Reviews and After Show by AfterBuzz TV UNspoiled! Stranger Things by UNspoiled! Network 

Türkiye’de Stranger Things temalı en çok dinlenen 5 podcast: Stranger Danger - A Stranger Things Podcast Hilltop Horror: Companion Podcasts - Stranger Things 3 Stranger Things Dungeons and Demogorgons - A Stranger Things Podcast What’s Next For Netflix: Stranger Things

Top Post Ad

Below Post Ad