Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Samsung’dan anne ve babalara çağrı

Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından Samsung, geniş kitlelerde ses getiren “İnterneti Tadında Kullan” farkındalık hareketinin iletişim çalışmalarına bu yıl da devam ediyor. 
 

Kampanya ile başta gençler olmak üzere toplumun her kesimini internetin doğru kullanımı konusunda bilinçlendiren Samsung Türkiye, bu yılki iletişiminde küçük çocukları olan ebeveynlerin bilinçlendirilmesi üzerine odaklandı. 
 
Yeni çalışmada, çarpıcı bir içerik ile anne ve babalara “İnternette çocuğunuzun karşısına neler çıkabileceğini tahmin bile edemezsiniz” mesajını veren Samsung, çocukların internette güvenli ortamlarda gezinti yapabilmeleri için nasıl önlem alabileceklerini de anlatıyor. 


 
Dünyada ve Türkiye’de Kovid-19’un da etkisiyle internet kullanım oranları hızlı bir artış gösteriyor. 
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan son verilere göre Türkiye’deki internet kullanımı 2020 yılında 16 - 74 yaş grubundaki bireylerde yüzde 79’a yükseldi. [1] Bu oran bir önceki yıl %75,3 seviyesindeydi. 
 
We Are Social araştırma şirketinin 2020 yılı ocak ayı verilerine göre de ülkemizde internete bağlı mobil cihaz sayısı 77 milyona ulaşırken, nüfusun 92’si internete mobil cihazlar ile bağlanıyor. 
 
Samsung Türkiye de internetin bu kadar yoğun kullanıldığı günümüzde, toplumda olumsuz etkilere neden olabilecek sanal içeriklere karşı mücadele etmek amacıyla yaklaşık 5 yıldır konuyla ilgili önemli farkındalık çalışmalarına imza atıyor. 
 
2016’dan bu yana “Siber Zorba Olma! #FarkınaVar”, 2019’dan bu yana da “İnterneti Tadında Kullan” farkındalık kampanyalarıyla, başta gençler olmak üzere toplumun her kesimini internetin doğru kullanımı konusunda bilinçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 
 
Bugüne kadar yaklaşık 24 milyon kişiye ulaşan, 2 Felis ve 1 Başarı ödülü alan “İnterneti Tadında Kullan” hareketi, başta anne ve babalar olmak üzere geniş kitleler tarafından yakından takip ediliyor.  
 
Bu yılki çalışmanın odağında anne ve babalar var  
Yeni yılda da konuyla ilgili toplumu bilgilendirmeye devam eden Samsung Türkiye, “İnterneti Tadında Kullan” kampanyası kapsamında bu kez küçük çocukları olan ebeveynlerin bilinçlendirilmesine odaklanan yeni bir çalışmayı hayata geçirdi. 
 
İnternetin sorumlu kullanımına yönelik özellikle anne ve babalarda farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan çalışmada Samsung Türkiye, internetin gerekli önlemler alınmadan kullanımlarına sunulması durumunda, çocukların karşılaşabilecekleri olumsuzluklara dikkat çekiyor ve çocukların güvenli ortamlarda internette gezinti yapabilmeleri için anne ve babalara nasıl önlem alabileceklerini de aktarıyor. 
 
Sosyal medya mecralarında #İnternetiTadındaKullan hashtag’i ile yayınlanan çalışmada, sevimli bir kediyi takip eden ufak bir çocuğun gördüğü olumsuz ögelere yer verilerek anne ve babalara, “İnternette çocuğunun karşısına neler çıkabileceğini tahmin bile edemezsin” mesajı veriliyor. Sevimli beyaz kedi çocukların internette severek izledikleri içerikleri temsil ediyor. 
 
Kediyi takip eden çocuğun şahit olduğu şiddet, küfür, yaralama gibi onun yaşamını ciddi derece olumsuz şekilde etkileyecek unsurlar ise, önlem alınmaması durumunda sanal ortamda bir çocuğun her zaman görebileceği içerikler olarak karşımıza çıkıyor. 
 
Ebeveynlere, çocukların eline verdikleri akıllı cihazlarda kontrolü elden bırakmamalarını tavsiye eden Samsung, bu amaçla geliştirilen Samsung Kids uygulaması ile çocukların güvenli ortamlarda internette gezinti yapabilecekleri konusunda aileleri bilgilendiriyor. 
 
Samsung Kids ile kontrol tamamen anne ve babalarda 
Çocukların uygunsuz içeriklere ulaşmasını engellemek için geliştirilen Samsung Kids, Samsung’un akıllı telefon ya da tabletlerinde kullanılabilen ücretsiz bir arayüz uygulaması. 
 
Çocuklar için eğlenceli ve eğitici uygulamaları bir araya getiren bu arayüz, anne ve babalara uygulamaları seçip kontrol etme imkânı sunuyor, çocuklarının mobil cihazları nasıl kullanacağını takip edip cihazları diledikleri an açıp kapatmalarını mümkün kılıyor. 
 
Anne ve babaların çocuklarını saniyeler içinde güvenli yolculuklara çıkarmaları için cihazlarındaki Hızlı Panel üzerinden Samsung Kids'i aktive etmeleri yeterli oluyor.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad