Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Spotify Harry Potter ve Felsefe Taşının vizyona girmesinin 20.yılında hiç bitmeyen sihrini kutluyor

2001 yılında vizyona girdiği hafta 90 milyon dolar hasılatla gişe rekoru kıran, eğlence sektörü tarihinin en büyük serilerinden birinin ilk filmi olan Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın 16 Kasım’da 20’nci yıl dönümünü kutluyoruz. 
 

Sağ Kalan Çocuğun Hikayesi dünyanın dört bir yanında; Pottermore platformu, Lanetli Çocuk oyunu, stüdyo turları ve hatta tema parkları sayesinde Y ve Z kuşağı da dahil olmak üzere farklı nesillerden hayranlar tarafından seviliyor. 
 
Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın 20’nci yılını kutlamak için Spotify, kullanıcılar tarafından oluşturulan çalma listelerinden yola çıkarak, her Hogwarts evi ile ilgili en popüler şarkı ve podcast’leri içeren dinleme verilerini duyurdu.


 
 Örneğin, şarkıcı Billie Eilish ve rock grubu The Neighborhood, Slytherin ve Ravenclaw evleriyle hit olurken, Harry Styles ise Gryffindor ve Hufflepuff ile daha popüler. 
 
Dünya genelinde kullanıcılar tarafından oluşturulan çalma listelerinde her Hogwarts evi için en popüler 3 şarkı: 
Gryffindor – Neon Tress’den Everybody Talks , Fall Out Boy’dan Centuries ve Harry Styles’dan Kiwi Slytherin - The Neighbourhood’dan Daddy Issues Billie Eilish’ten you should see me in a crown ve Arctic Monkey’den Why'd You Only Call Me When You're High? Hufflepuff - Harry Styles ‘dan Golden, Coldplay’dan Yellow ve The Lumineers’den Ophelia Ravenclaw - The Neighbourhood’dan Sweater Weather Wallows’dan Are You Bored Yet? (feat. Clairo) ve Billie Eilish’ten ocean eyes Harry Potter hayranları yalnızca filmin müzikleriyle değil, Spotify’da farklı formattaki Harry Potter audio içerikleriyle de etkileşimdeler. 
 
Spotify’da dünya genelinde, en popüler yayın olan Potterless da dahil olmak üzere 1700’den fazla Harry Potter hayran podcast’i bulunuyor. 
 
Bu podcast’te, yetişkin bir erkek olarak hayatında ilk defa Harry Potter serisini okuyan Mike Schubert, Harry Potter hayranlarıyla bir araya gelerek hikayedeki tutarsızlıklarla dalga geçiyor, acı verici yanlış tahminlerde bulunuyor ve karakterlerin şımarıklığının tadını çıkarıyor.  
 
Spotify’da hayranlar tarafından oluşturulan dünya genelinde TOP 5 Harry Potter podcasti:  
 
Potterless Harry Potter and the Sacred Text Swish and Flick: A Harry Potter Podcast MuggleCast: the Harry Potter podcast PotterCast: The Harry Potter Podcast (since 2005) Lumos büyüsünden aldığımız küçük bir yardım ile Spotify, Hogwarts ve onun ünlü Seçmen Şapkası’nın platformda kült bir hayran kitlesi yarattığı gerçeğine ışık tuttu. 
 
Dünya genelinde, Hogwarts evleri arasında kullanıcılar tarafından oluşturulan en çok çalma listesi Slytherin için oldu. 
 
Hatta öyle ki Slytherin ikinci sırada gelen Hufflepuff’ın üç katı listeye sahip. Ravenclaw ve Gryffindor ise sırasıyla üçüncü ve dördüncü sırada geliyor. Hogwarts’ın cesur büyücü ve cadılarının da özel bir takipçi kitlesi var çünkü Spotify dinleyicileri Harry Potter karakterleri ile ilgili de çalma listeleri yapıyor. 
 
Draco Malfoy, kullanıcılar tarafından oluşturulan çalma listelerinin sayısına dayanarak dünya genelinde en popüler karakter olarak öne çıkıyor. Dünya genelinde en popüler ikinci karakter Fred Weasley olurken, Voldemort üçüncü sırada yer alıyor. 
 
 Global olarak kullanıcılar tarafından oluşturulan çalma listelerinde Hogwarts ile en çok bağı olan şarkı, AURORA’dan Runaway. Ardından Radical Face’ten Welcome Home, Son ve Duncan Laurence’dan Arcade geliyor. 
 
 John Williams’dan Hedwig’s Theme, Harry Potter ve Felsefe Taşı Film Müziği albümünden global olarak tüm zamanların en çok dinlenen Harry Potter soundtrack şarkısı olarak öne çıkıyor.

Top Post Ad

Below Post Ad