Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Dynabook 2022 yılında teknoloji sektörünü nelerin beklediğini paylaştı.

Dynabook Türkiye İş Birimi Direktörü Ronald Ravel, 2022 yılında teknoloji dünyasını nelerin beklediğini açıkladı: 
 

Şirketlerin yüzde 91’i önümüzdeki 5 yıl içinde uç bilişim teknolojilerine yönelecek. Akıllı gözlük kullanımı önümüzdeki 24 ay içerisinde yüzde 63 artacak. 
 
 Otomasyon ve robotik gibi teknolojilere duyulan ihtiyaç artmaya devam ederken drone ile teslimat kendinden daha fazla söz ettirecek. Geri dönüştürülmüş dizüstü bilgisayarlar sürdürülebilirlik trendinin yükselişiyle birlikte daha da yaygınlaşacak. 
 


Pandemiyle birlikte, her şeyin hızla değiştiği teknoloji dünyasında geleceği tahmin etmek her zamankinden daha zor hale geldi. Dynabook Türkiye İş Birimi Direktörü Ronald Ravel, iş dünyasının yükselen trendi haline gelen hibrit çalışma düzenine geçişle birlikte 2022 yılında teknoloji sektörünü nelerin beklediğini paylaştı. 
 
Akıllı gözlük kullanımı önümüzdeki 2 yılda hızla artacak 
Uç bilişim teknolojileri gelişmeye devam ediyor. Dynabook tarafından gerçekleştirilen The Hybrid Shift: Managing an increasingly remote workforce (Hibrit Değişim: Giderek artan uzak iş gücünü yönetmek) adlı araştırmaya göre, şirketlerin yüzde 63'ü önümüzdeki 24 ay içinde akıllı gözlükleri ve sunduğu teknolojilerini işe dahil etmeyi planlıyor. 
 
Bunun ana nedeni olarak ise akıllı gözlüklerin bulunduğu ortama anında ve doğru tepki vererek birçok farklı iş kolunda süreçleri kolaylaşması gösteriliyor. 
 
Şirketlerin 2022 yılında akıllı gözlük teknolojilerine yönelik fikir aşamasında olan planlarını hayata geçireceğini belirten Dynabook Türkiye İş Birimi Direktörü Ronald Ravel, “Akıllı gözlük kullanımı, imalat gibi sektörlerde saha çalışanlarının herhangi bir Wi-Fi ağına bağlanmadan her yerden çalışmasında kilit rol oynayacağı için giderek yaygınlaşacak.
 
IBM tarafından gerçekleştirilen araştırma da şirketlerin yüzde 91’inin önümüzdeki 5 yıl içinde uç bilişim stratejilerini bu cihazlar üzerinden uygulamaya koyacağını söylüyor” diyor. 
 
BT liderlerinin yüzde 81’i için teknolojik cihazların güvenliği öncelikli 
Pandemiyle birlikte iş amaçlı kullanılan teknolojik cihazların güvenliğinin daha önemli hale geldiğini belirten Ravel, “Araştırmamız, BT liderlerinin yüzde 81'inin yeni cihaz satın alırken güvenlik özelliklerini göz önünde bulundurduğunu ve uzaktan çalışma devam ettiği sürece bu önemin giderek artacağını ortaya koyuyor. 
 
Şirketlerin evden çalışmayı ofiste olduğu kadar güvenli hale getirmek için çalışanlarına iki faktörlü kimlik doğrulama, Windows 11 ve Trusted Platform Module (Güvenilir Platform Modülü) gibi özellikler içeren cihazlar vermesi gerekiyor. 2022 yılında işletmeler daha güvenli mobil istemci sunarak bu ve benzeri güvenlik önlemlerini daha da sıkılaştıracak” dedi. 
 
Uç bilişim yatırımları 2028 yılında kadar 800 milyar doları aşacak 
Uç bilişime olan ilgi 5G'nin kullanılabilir hale gelmesinden itibaren artan bir ivmeyle büyümeye devam ediyor. 
 
Linux Foundation'ın 2021 yılında yürüttüğü bir çalışmaya göre, uç bilişim altyapısının küresel piyasa değerinin 2028 yılına kadar 800 milyar doların üzerine çıkması bekleniyor. 
 
Ronald Ravel, “Şirketler yapay zekaya yatırım yapmak istiyor. 2022 yılında bu dijital dönüşümün ötesine geçilerek uç bilişim ve yapay zeka bir araya gelecek. Bu sayede uzaktan yardım ve montaj hattı takibi gibi uygulamalar daha erişebilir olacak. 
 
Tüketiciler satın alma işlemlerini online olarak gerçekleştirdikçe, Edge AI, kullanılan analitik sistemi sayesinde şirketlerin hızlı ve doğru karar vermesini sağlayacak anında içgörüler sunacak. Bu da tüketici eğilimlerini, satın alma ve karar modellerini anlamada büyük kolaylık yaratacak” diyor.  
 
Drone ile teslimat trendi yükselecek 
Pandemi, dünyanın dört bir yanında tedarik zinciri süreçlerinin değişimine yol açtı. 
 
Lojistik şirketlerinin sürekli artan siparişlerin toplanması, paketlenmesi ve gönderilmesine yardımcı olacak otomasyon ve robotik gibi teknolojilere olan ihtiyacı büyük oranda artış gösterdi. 
 
Otomasyon ve robotik gibi teknolojilerin 2022 yılında da bu alanda büyük rol oynamaya devam edeceğini belirten Ronald Ravel, “Bundan beş yıl önce drone ile teslimat hizmetleri zamanının oldukça ötesindeydi, ancak bazı sorunlar ve büyük ölçüde Amazon'un Prime Air planlarındaki sallantılar nedeniyle biraz geri kaldı. Ancak tahminler bu durumun değişmek üzere olduğunu gösteriyor. 
 
Dünya genelinde 2021 yılında 4,7 milyar dolar olan depolara yönelik robotik teknolojileri pazarının 2026 yılına kadar 9,1 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu teknoloji, sağlam bir zemine oturmaya başladığında özellikle önümüzdeki bir yıl içinde kendinden daha çok söz ettirecek” diyor.  
 
Sürdürülebilir teknolojiler için dizüstü bilgisayarların geri dönüşümü artacak 
 2022 yılının geri dönüştürülmüş dizüstü bilgisayarların yılı olacağını düşünen Dynabook Türkiye İş Birimi Direktörü Ronald Ravel, “2020 yılının Mart ayından bu yana cihaz filolarının daha sık güncellenmesiyle birlikte bu durumun çevre üzerindeki zararlı etkileri konusunda artan bir endişe ve işletmelerin bu konuda harekete geçmeleri konusunda büyük bir baskı var. 
 
E-Waste'e göre, dünya genelinde işletmelerin yüzde 97'si pandemi sırasında uzaktan çalışma modeline geçiş için yeni dizüstü bilgisayarlar satın aldı. Önümüzdeki yıl şirketlerin özellikle COP26 taahhütlerini yerine getirmek için akıllı ve sürdürülebilir seçim yapmaları gerekecek. 
 
Bunun için en kolay yollardan biri yeniden satış veya geri dönüşüm gibi girişimlerle eski cihazları sürdürülebilir hale getirmek olacak. Önümüzdeki dönemde daha fazla şirketin bu yaklaşımı benimsediğini görmeyi umuyoruz. 
 
Bundan sonraki 10 yıl içinde şirketlerin karbon ayak izlerini azaltmanın ve hibrit çalışma modelini herkes için uygun hale getirmenin en iyi ve en sürdürülebilir yollarını bulacağından eminiz” açıklamasını yapıyor.

Top Post Ad

Below Post Ad