Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Tekniksat Group’tan Teknolıne Ip Interkom Sistemi

1992 yılında kurulan Tekniksat Group her dönem yapmış olduğu AR-GE yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 
 

Tekniksat Group, temellerini 2012 yılında TÜBİTAK ile beraber attığı %100 Teknoline IP İnterkom Sistemi’ni son 3 yılda daha da ileriye götürerek sektöre akıllı ev sistemleri, entegre access kontrol sistemi ve reklam yayınları gibi birçok yenilik getirmiştir. 


 

Tekniksat Group genç, dinamik ve yenilikçi kadrosu ve yaptığı AR-GE yatırımları ile IP İnterkom Sistemi atılımıyla sektörün öncüsü olmaya devam ediyor.  

 

PEKİ IP İNTERKOM SİSTEMİ NEDİR? 

Geleneksel diyafon gibi işyeri ve apartmanlarda kullanılan sesli iletişim altyapılarının daha detaylı ve daha teknolojik versiyonları olan interkom sistemleri, dahili bir iletişim kanalı olarak tanımlanabilir. IP İnterkom, diyafon sistemi ile aynı işlevlere sahip olmasının yanı sıra daha fonksiyonel bir teknolojiye sahip olmasıyla biliniyor. 
 
İnterkom sistemleri, bas-konuş prensibi ile çalışan geleneksel diyafon sistemlerinin aksine, iletişime ek olarak güvenlik ve konfor sağlama fonksiyonuyla da paralel olarak kullanılabilmektedir. Bu sistemler fonksiyonel ve modüler bir yapıya sahip olması nedeniyle bireysel ve çok kullanıcılı kullanıma uygundur. 
 
Teknolojiyi daha üst düzey bir seviyeye taşıyan IP İnterkom Sistemi ise kamera yapısı ve güvenlik sistemleri ile bütünleşik bir kullanım sunarak, ev veya iş yeri güvenlik düzeyini maksimum seviyeye çıkarır. 
 
Ayrıca entegre akıllı ev sistemleri ile konforun yanı sıra enerji tasarrufu sağlayarak kullanıcı ve ülke ekonomisine de katkı sunar. 
 

 IP İNTERKOM NASIL ÇALIŞIR? 

İş yerleri veya evlerde bulunan diğer akıllı cihazlarla iletişim kurabilen IP İnterkom, kapsamlı bir iletişim ağı oluşturarak, kullanıcıların birbirleriyle etkili bir şekilde iletişim kurmasını mümkün kılar. 
 
Kapı çaldığında sesli ya da görüntülü yanıt sistemi, belirlenebilen zaman aralıklarında çağrı reddetme gibi seçeneklerin yanı sıra; kapıcı dairesine doğrudan bağlantı, apartmanda bulunan IP kamera güvenlik altyapısı erişimi gibi oldukça gelişmiş opsiyonlar sunar.
 
 Aynı şekilde binada bulunan diğer kullanıcılar interkom sesli yanıt sistemi üzerinden birbirleriyle rahatlıkla iletişim kurabilirler. IP interkom sayesinde, olası beklenmedik durumlarda güvenlik veya resepsiyonla doğrudan iletişime geçebilmek de oldukça hızlı ve zahmetsiz bir eylem. 
 
Ayrıca sistem içerisinde bulunan Teknoline site yazılım programı sayesinde, yetkilendirilen kartların nereden ve ne zaman geçtikleri kayıt altına alınabiliyor ve yönetilebiliyor. 
 

IP İNTERKOMUN AVANTAJLARI NELERDİR? 

• IP İnterkom Sistemleri, görüntülü ve anlık iletişim sağladığından tanınmayan veya şüpheli şahısların binaya girişi engellenir. 
• Güvenlik kameralarına bağlantı yapılabilmesi sayesinde İnterkom üzerinden çocuk oyun alanları ve otopark gibi bölgeler görüntülenebilir. 
• Diğer daireler ile sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştirilmesine olanak sağlar. 
• Site yönetimi, güvenlik görevlileri, çevredeki market ve restoran gibi noktalarla haberleşmeyi sağlar. 
• Yangın ve hırsız alarmı gibi güvenlik önlemleri IP İnterkom aracılığıyla yönetilebilir. 
• IP İnterkom cihazları akıllı ev sistemleri ile uyumlu çalışır ve uzaktan yönetime olanak sağlar. 
• Dairelere toplu ya da bireysel olarak yazılı mesaj atarak duyurular veya ilanlar gönderilebilir. 
 

IP INTERKOM SİSTEMLERİNİN GÜVENLİĞE KATKILARI NELERDİR? 

Günümüzde hırsızların mülk sahibinin evde olup olmadığını zile basarak anladığı, güvenlik güçleri tarafından tutulan tutanaklar sayesinde bilinen bir gerçeklik haline geldi. Eğer binanızda görüntülü interkom sistemi yoksa bir hırsıza ya da kötü niyetli insanlara kapınızı açarak ve komşunuzu ya da kendinizi bu kişilere karşı savunmasız bırakabilirsiniz. 
 
Kapıyı açtığınız kişiyi görmenizin yanı sıra IP Interkom Sisteminize entegre edilebilen hareket, su, duman ve gaz sensörleri ile evinizi sadece hırsızlardan değil diğer güvenlik açıklarından da koruyabilirsiniz. 
 
IP Interkom Sistemleri, gaz sızıntısını algılayarak gazınızı ve elektriğinizi otomatik olarak kapatabildiği gibi, su algılaması durumunda da suyunuzu kapatabiliyor. 
 

IP INTERKOM SİSTEMLERİNİN KURULUMU ZORUNLU MUDUR? 

IP Interkom Sistemleri, özellikle site hayatının yoğun olduğu büyük şehirlerde zorunlu değil fakat zaruri bir ihtiyaç olarak görülüyor. 
 
Özellikle güvenlik görevlilerinin de bulunduğu sitelerde IP Interkom Sistemleri, gelen ziyaretçinin kimlik teyidi için olmazsa olmaz bir sistem olarak belirtiliyor. Çünkü daire sahibi direkt olarak güvenlik ile görüşmesi sırasında gelen ziyaretçinin de görüntüsünü sistemdeki ekranda görüp teyit edebiliyor. 
 

IP INTERKOM SİSTEMLERİNİN KURULUM SÜRECİ MALİYETLİ VE ZORLU MUDUR?

 IP Interkom Sistemleri, sağladığı güvenlik, alarm, mobil uygulama (IOT cihazların kontrolü), site içi haberleşme ve iletişim (mesaj, ilan, duyuru, görüntülü ve sesli görüşme), kartlı ve şifreli geçiş kontrolü gibi yararlar ve konfor alanı düşünüldüğünde tüketiciler tarafından tam bir fiyat performans ürünü olarak değerlendiriliyor. 
 
Öte yandan IP Interkom Sistemleri, oldukça kolay bir kuruluma sahip. CAT-6 data kablosu altyapısı ile çalıştığı için ise pratik, teknolojik ve ileriye dönük bir altyapıyla zahmetsiz bir sistem sunuyor. 
 
Kablolama altyapısı oluşturmak klasik diyafon sistemlerine göre daha kolay olduğundan IP İnterkom Sistemleri sayesinde işçilik maliyetlerinde de çok büyük avantaj sağlanmış oluyor.
 
 İnterkom Sistemi’nin kurulumu çok kolay olduğundan test devreye alma süresi diğer sistemlere göre çok daha kısa sürüyor. Bu sayede daha kısa sürelerde, daha az maliyetle sistem kullanıma hazır hale geliyor. 
 
IP Interkom Sistemleri, geleneksel diyafon sistemleri ile karşılaştırıldığında sunduğu sayısız avantaj ve konfor seçenekleri sayesinde her gün çok daha fazla projede ve hanede tercih ediliyor.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad